Ge en gåva

Min födelsedag

Min födelsedag infaller under sommaren och det kan idag vara väldigt festligt och roligt. Men under min uppväxt var det ett faktum som jag beklagade. Familjen tillbringade inte somrarna på samma ställe år efter år och vi hann aldrig etablera någon återkommande vänskap. Det blev aldrig några riktiga födelsedagskalas.

När jag började skolan så såg jag med avund på mina klasskamrater som hade födelsedag under terminen och bjöd på kallas då alla kom med presenter och firande. En gång försökte jag säga att mitt kalas var i stället för födelsedag men det var ingen som förstod undermeningen.

Nu tar jag skadan igen och firar på sommaren med vänner på sommarön. Vi brukar bli många och det brukar vara vackert väder när vi grillar korv i trädgården och serverar potatissallad till korven och sedan jordgubbar och grädde. Det blir en festlig samling av sommarvänner och familj och det är stor glädje att ha födelsedag på sommaren. För en vecka sedan ungefär firade jag mina år som är ganska många och gladde mig åt att fjärde generationen av familjen springer omkring här på tomten så som deras föräldrar gjort.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat innehåll

KrönikorLivet

Kunskap minskar psykiskt lidande

Just när många drog en lättnadens suck över att covid-19-pandemins värsta faser tycktes ha passerat,...

Herdis Molinders blogg

Syrener

Våren och försommaren bjuder på en oändlig variation. Från vintergäck till blåsippor och vitsippsbackar till...

Herdis Molinders blogg

Fråga föräldrarna

Varför lyssnade jag inte när Mamma berättade? Varför frågade jag inte Pappa? Nu är det...

Hitta mer innehåll om: