Ge en gåva

Midsommar

Under mer än 20 år har vi firat midsommar enligt gamla traditioner. Flickorna har plockat blommor och bundit kransar, pojkarna har huggit björklöv och klätt stången. Efter en paus för vila eller sillunch, har vi setts igen i fina sommarklänningar, folkdräkt eller vita långbyxor. De första åren kritade Sven sina vita vita tygskor, nu ett minne blott. Stången restes med glada hurranden och sen dansades ringlekar med sju vackra flickor, musikanter och karusell. Bengt ledde den avslutande raketen. Kaffe, kakor och jordgubbstårta serverades till alla, även dem som vägrat dansa med i ringen.
År 2020 kommer vi att minnas som det året då ett virus styrde över vårt midsommarfirande. Tack vare fint väder kunde vi samlas utomhus för sillunch i två mindre grupper. Det blev en ny upplevelse och en härlig eftermiddag att minnas. Juninatt blir aldrig av, jag tror att det är ord av Harry Martinson. Här på ön blir det påtagligt. Jag gick ner till stranden vid niotiden och satt där tills solen gick ned. Det var stilla och tyst och solen lade sig långsamt ned med en viskning som förmedlades av vågorna: Jag är snart tillbaka.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat innehåll

Psykologen Johnny Pellas i senapsbrun tröja och Dahlia Rezai i vit, blåblommig klänning sittar i en mörk soffa i ett lite stökigt kontorsrum och pratar.
Intervjuer

Johnny Pellas, äldrepsykolog: ”Vården måste bli mer jämlik”

Var tredje besök på en vårdcentral rör psykisk ohälsa. Men om du är äldre och...

Shahla vid sin symaskin i kvällsljus
Äldres psykiska hälsa

Fyra filmer: Livet som pensionär blev inte som jag trodde

Fyra filmer om åldrande. Yngve, Ewa, Shahla och Staffan som delar med sig av sina...

Egna ordADHD och ADD

Efter adhd-diagnosen kunde jag och min son mötas

Jag fick min diagnos när jag var 68. Den blev min räddning. Balansen är svår...

Hitta mer innehåll om: