Meningen med livet

På jakt efter livets mening.

Ibland sveper den över en, känslan av total meningslöshet. Jag äcklades plötsligt av tanken på att gå ur bilen, in på ica och handla mat till kvällen. Äckligt att träffa folk, äckligt att planera och äckligt att handla mat.

Naturligtvis kunde jag inte tala om känslan för min pojkvän på ett normalt sätt, och på ett enkelt sätt be om att få sitta kvar i bilen. Nej, det måste bli dramaqueen och cirkus. Lilla Lulu Luck körde runt runt på parkeringen, som en förvirrad skalbagge på en fönsterruta.

Kör hem, nej vi stannar, nej vänta jag ångrade mig.. Förlåt, kör hem! Nej vi handlar..

Valen att vänta i bilen, åka hem eller följa med in på affären är för många och alltför livsavgörande. Tänk om jag blir rastlös i bilen, eller om jag får ångest inne på affären, eller om jag plötsligt blev dödshungrig på kvällen och där fanns ingen mat. Jag stannade i bilen.

Väl i torpet släpade jag mig till soffan framför brasan. Där låg jag – förlamad av ångest över livets meningslöshet.

Kvällssolen kikade in bakom spetsgardinen som svarade med ett glitter. Marilyn hoppade upp i soffan och spann för mig. Min pojkvän satte på grillen och matlukten började sprida sig in i torpet. Långsamt tinade jag upp och kunde efter en stund börja vicka lite försiktigt på tårna.

Det skulle ta två dagar innan den gav med sig helt. Känslan. Mitt i skogen hittade jag nyss tre små stubbar. På varje stubbe låg små högar av uppätna kottar. Jag hade hittat en ekorres matbord!

Jag tror inte att det finns en mening med livet. Jag tror det finns många. Och en av dem är att hitta en ekorres matbord. En av miljoner.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!