Meningen med livet

Katt och krokus – två av livets meningar.

 

Svenska Dagbladet har en intressant artikelserie om meningen med livet. Antagligen en fråga många av oss grubblar sig sömnlösa över (de har även 12 recept på pannkakor, vilket är lite samma kategori). Jag minns en gång då jag förklarade för min psykolog att “skulle jag bara veta meningen med livet skulle jag inte vara deprimerad”. Men kanske meningen med livet är just att komma på den? Och att minnas den.

Motsatsen till mening är ju meningslös, och jag tror att det är det ordet som skrämmer så. Jag har svårt för meningslösa saker överlag (som blanketter och multiplikationstabellen) – att ett helt liv kan vara meningslöst är därför mer än vad en sån som jag klarar av.

Som tur är har jag hittat många meningar i livet, jag kommer på dem allteftersom. Jag tror det är så Gud vill ha det, annars hade man vetat svaret från början. Men det händer att jag glömmer och då känns det som meningslöst, fast det inte är det. Och så måste jag påminna mig igen, jag tror även det är så det ska vara – så länge man hittar rätt igen. Vilket är lättare sagt än gjort, därför tänkte jag lista några av de saker som ger mitt liv en mening. Här kommer de, utan inbördes ordning:

1. Familj, vänner och Marilyn.

2. Min tro.

3. Chips och dip.

4. Att se plantor eller lökar växa och blomma.

5. Att grina lyckotårar till program som Extreme makeover, gärna i kombination med punkt 3.

6. När solen skiner på min prisma så det blir regnbågsfärger på väggen.

7. Doftljus och oljor som luktar gott.

8. Kaffe.

9. Att få hjälpa någon annan, överraska den eller göra personen glad.

10. Bloggen!

Och mycket, mycket mer. Fyll gärna i!

 

 

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!