Lite om mitt nästa inlägg

Världens bästa mamma!

I dag har jag satt mig på ett fancy fik för att jobba med en text, gör det ibland för att komma ut och känna mig lite viktig. Hade någon sett mig i morse skulle jag få pris i ineffektivitet. Tredje gången jag kom ner med hissen hade jag allt med. Blev nästan lite yr av allt åkande. Hittade parfymen på kylskåpet, mobilen bakom toadörren, fick bara ett raseriutbrott och blötte bara ner strumpbyxorna pyttelite under foten (funkar att torka med hårtorken).

Kärlek

Det värmer i mitt hjärta varje gång jag ser att det finns fler engagerade föräldrar, likt mina egna, som skiter i vad som anses normalt och utgår från sitt barns behov.

Nästa inlägg är tillägnat er. Men jag tar tacksamt emot kommentarer från er med mer inside information åt dessa fantastiska föräldrar.

Bakgrund

Värt att nämna innan är att jag ännu inte fått min adhd-diagnos. Min psykolog ville att jag ska göra utredningen efter bara några samtal. Nu, efter två år är hon än mer säker och utredningen börjar denna månad (det tar tid). Hur det än blir har jag i dag förmågan att berätta om mina svårigheter både ut ett barn- och vuxenperspektiv.

Orättvisa

Man blir expert på att hitta sina egna vägar i livet, de människor med tydliga fysiska handikapp som klarar sig bra i livet får höra att de är duktiga, gör de karriär kallas de övermänniskor eller hjältar. Vi med psykiska handikapp som klarar oss bra får kämpa för att få hjälp och förståelse. Ju mer framgångsrik desto mindre trovärdig.

Jag kan skriva en bok men ibland går jag i lås och måste få hjälp till toaletten eller in i duschen. Jag kan sitta på en fin middag med röster i huvudet, eller lösa korsord med tvångstankar om att sudda ut alla bokstäver och skriva igen. Jag hittar fortfarande inte till vänner jag besökt i flera år och får panikattacker av att behöva välja film.

Hopp

Men jag fixar mitt liv och är mestadels en lycklig människa, mycket tack vare min omgivning. Därför är anhöriga en viktig del, jag hoppas kunna bidra med lite hjälp genom en mängd väldigt konkreta tips.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!