Lite om att vara aaaaarg

– Aaaaaarrrg!!

 

I dag har Svenska Dagbladet en intressant artikel om arga barn. En forskare har i över 20 år behandlat små och arga människor. Hans slutsats är lika enkel som revolutionerande: barn exploderar inte för att manipulera eller för att de väljer det – de gör sitt bästa men har en bristande tankeförmåga.

Vissa barn har helt enkelt inte “utvecklat den tankeförmåga som krävs för att hantera de krav på flexibilitet som ställs på dem i vissa vardagssituationer”.

Den meningen är bland de vackraste jag läst. Och jag tänker strunta i att jag inte är barn längre – precis sådär är det ju än i dag. Äntligen har någon vuxenord på hur det känns.

Så, nästa gång någon har det dåliga omdömet att klaga när man bryter ihop av ändrade planer eller annat fruktansvärt – då har vi svar på tal!

– Jag har faktiskt inte utvecklat den tankeförmåga som krävs för att hantera de krav på flexibilitet som ställs på mig i vissa vardagssituationer, säger vi bara då.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!