Ge en gåva

Lite kul länkar

Jag tänkte bjuda på fyra länktips:

En helt fantastisk sida där man kan få ”känna på” olika kognitiva funktionshinder. Den hittar man här.

En sida full av pyssel, men framförallt värme. Som bomull för själen och kittlande för kreativiteten. Sidan drivs av Sveriges Hemslöjdskonsulenter.

Bloggen som förändrar ditt liv”. Nya tips varje dag på vad man kan göra. Gör egna chips, ett fantasidjur eller lär dig att göra en hemsida.

Sist men inte minst: ett gott skratt! Det kan (för oss med känsliga nerver) till en början verka lite läskigt.. Men jag lovar ett skratt i sista sekund!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

13 kommentarer till “Lite kul länkar

 1. Linda

  Hej!
  jag har kollat runt lite på din blogg. Hur länge har du haft diagnosen ADHD och hur fick du reda på det? Jag är en tjej på snart 21 år som misstänker att jag har det.

  Svara
 2. Barbro

  Jösses vad jag har skrattat åt videon, ju mer jag tittar, ju mer skrattar jag 😀
  Att känna på de kognitiva funktionshindrena kunde jag inte.
  Det saknades nåt program i min dator men man fick inte veta vilket 🙁
  Idag ska jag vara ledig förmiddag. Gå till frissan, hem och packa, sen åka till jobbet för att sedan åka på tjänsteresa senare ikväll. Inte en rutin kan följas så nu är huvudet i total kaos. Så istället för att göra det jag borde skriver jag här… 🙂

  Svara
 3. Katarina

  Jättebra länkar.
  Fällde en liten tår när jag testade simulatorn. Tänkte – inte konstigt att min son har det kämpigt i skolan.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Hej Linda!
  Kul att du har hittat hit! Jag hade precis fyllt 27 när de inom vården började misstänka att jag har adhd (4 år sedan). Fortfarande har jag inte diagnosen. Det tar lång tid med utredning, att komma ihåg blanketter, läkartider, provtagningar mm…
  Jag har alltid misstänkt det, men inte tyckt att det störde mig. Men när jag började må sämre av andra orsaker blev vissa besvär så påtagliga att de begränsade min vardag. Och när jag, som du, började läsa om det, föll allt på plats. Till exempel mitt eldiga humör och ständiga känsla av inre rastlöshet.
  Det är väldigt vanligt att tjejer och kvinnor kommer på att de har adhd senare i livet. När man går i skolan, bor hemma mm är det så mycket rutiner och man liksom bara ”hänger på”. Och man fattar inte att man kämpar 1000 gånger mer än alla andra ”duktig-flicka-syndrom”. Men när man ska bli ”vuxen” upptäcker man att saker som verkar vara så lätt för andra känns jättesvårt. Typ boka tvättid, göra matlådor planera…
  Om du misstänker adhd kan du kontakta din vårdcentral eller lokala psykiatriska mottagning och be om en utredning.
  Ställ gärna mer frågor om du har så ska jag försöka svara!
  Lycka till!

  Svara
 5. Tove Lundin

  Barbro: Samma här! Jag kan bara titta på min pojkväns dator. Hoppas någon kan hjälpa dig, jag berättar om jag lyckas lista ut det. Så länge får du titta på skratt-videon 😀 Fyyyy sjutton vilka många avbrutna rutiner! Ledig när man ska vara på jobbet, på jobbet när man ska vara hemma, inbokad sak och väska som måste packas.. Stort Lycka Till i dag!!

  Katarina: Det förstår jag – vilken grej att anhöriga kan ta del av vardagen på det sättet. Förstår att det måste kännas tungt som mamma!

  Svara
 6. Katarina

  Måste bara fråga. Vad tycker du om huskurer för att dämpa ångest, oro och hjälpa sömnen på traven.
  Jag använder kamomillte, lavendelolja + andra kurer som jag hittar hemma och på nätet.

  Svara
 7. Tove Lundin

  Jag tycker det fungerar väldigt bra! Dricker kvällste och har lavendelolja på nattduksbordet. Kanske inte direkt en huskur men jag läser gärna Kalle Anka när jag ska sova, det rensar skallen och får mig att må bra 🙂 Klassisk musik fungerar och stickning. Jag tror att vi har tappat mycket av det där i dag. Sömnproblem, ångest mm har ju alltid funnits. Även om mediciner kan vara bra borde vi inte glömma alla gamla knep från förr!

  Svara
 8. Katarina

  Håller med. Är intressant att kolla upp gamla huskurer.
  Ska gå och fixa en kopp kamomillte och plocka fram lavendeloljan.
  Låter kanske knasigt men jag smörjer in den del på kroppen där oron sitter just för stunden. Känner ofta oro i knävecken och fötterna.

  Svara
 9. Katarina

  Upptäckte just att min son också gillar Knasen. 🙂
  Läste högt ur en tidning ikväll och han nappade direkt. Toppen! Hoppas det kan få igång läslusten.
  Innan första klass ville han alltid höra saga på kvällen. Men nu pga alla måsten i skolan, tar han knappt i böcker längre. Och skolan som tjatar om att vi föräldrar ska uppmuntra läsandet.
  Hm…
  Får nog bli en Knasen prenummeration. Kul för oss båda! 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Det var ju fantastiska nyheter:) Jag blir så avundsjuk när jag läser det! Vill också ha en son att läsa Knasen med! Det låter så mysigt.
   Får nöja mig att läsa Kalle Anka för katten Marilyn så länge 🙂 Försöker få med min pojkvän genom att läsa högt med dramatisk röst, och få med alla ”Boom” ”Krasch” osv.. men utan önskat resultat.. 🙂

   Svara
 10. Anette G

  Adobe reader behövs, jag fick upp att det var det som saknades och installerings-fråga kom automatiskt för mig men det beror väl på dator och diverse att det inte kom på din. Hoppas det löser sig för simulatorn var suverän om än skitjobbig mentalt. Tryck, start å tjoff så satt jag där i skitskolan igen och hörde ingenting/allting och blev ledsen ledsen ledsen för att jag är dum i huvudet å inte hör å hänger med å kan ni vara tysta å vad säger kärringen å måste klockan ticka så högt å titta där var en fågel å smacka inte så förbannat å vad var klockan nu å fattig mat å politik med rent vatten å saknar penna å punkt eller komma eller det skulle jag visst inte skriva utan bara göra å skit också så var tiden slut.
  Dum i huvet e´ja tralalalala la!!!!! (gråt inom, men ingen får upptäcka att jag e dum i huvudet, kämpa kämpa kämpa ständig uppförsbacke men så är det väl för alla bara att alla andra är intelligentare än jag och det är därför som det går lättare för dem?!)
  NÄÄÄÄÄ, jag var inte dum i huvudet jag har 128 i IQ upptäcker jag som 35 ellerså åring!! Det var där min resa började till ADHD och idag.
  TACK för den länken till simulatorn den skall jag tvinga mina systrar att testa nästa gång de är här så kan jag säga: – Välkommen till min värld!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.