Lättlurad hjärna

Jag ville göra dipp!

Min psykolog pratar mycket om det där med att avleda tanken och ändra sitt beteende. Till exempel kan man göra en snäll sak för personen man är arg på istället för en dum.

Vet inte hur det är med er, men min hjärna är lite bimbo!!

Det hela började med att jag ställdes inför ett livsavgörande val: ville jag gå och hyra film eller stanna hemma och göra dipp? Som jag tidigare berättat delar frågor likt denna mitt universum i två parallella världar – med tusentals alternativa livsöden. Och när ännu ett alternativ dukas upp framför mig “Eller vill jag följa med och göra dippen sen?” – då imploderar universum!

Efter typ en kvart av velande tog min pojkvän saken i egna händer och gick för att hyra film (med motiveringen att det förmodligen skulle ta hela natten för mig att bestämma vilken film). I vredesmod tog jag mobilen för att ringa honom, jag skulle med – det hade jag ju vetat hela tiden, jag glömde bara.

Men när jag fiskat upp mobilen såg jag ett sött sms från en kompis. Som jag bara var tvungen att svara på. När jag gjort det var allt det arga borta. Inte visste jag att min hjärna var så lättlurad – detta ska jag prova igen. Om jag kommer ihåg.

Nu ska jag göra dipp…

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!