Kvällsritualer

You want to fight about it?

När jag ska gå och lägga mig måste det vara “färdigtbuffat”. Det är ett ord som hittills bara jag känt till (och några stackars pojkvänner längst vägen).

färdigbuffa -r -de -t adj. = när överkastet och prydnadskuddarna i sängen är borttagna, lakanet slätt och täcken och kuddar skakade på ett speciellt sätt

Man kan inte buffa hur som helst. Det ska helst inte vara en enda skrynkla på lakanet och ingenting bör ligga snett. Ganska logiskt kallas detta moment “kvällsbuff” och på morgonen gäller samma sak fast omvänt = “morgonbuff”. Allt är oerhört traumatiskt. Bara att skriva om detta ger mig visst mått av ångest.

Men först måste jag tvätta ansiktet på ett speciellt sätt. Och för att göra det behöver jag min hårmokafjong.

hårmokafjong -en -ar s. = rund sak som håller håret borta från ansiktet

Min hårmokafjong är en pissgul, sladdrig historia i frotté, inköpt i Kairo. Utan den kan jag inte tvätta mig i ansiktet. Tro mig när jag bedyrar att jag har försökt med annat. Men det är som att hela världen rasar samman om jag inte hittar min hårmokafjong. Den är inte bara ful – den är dum också. Ständigt gömmer den sig på nya ställen. Det är en uppfinningsrik liten rackare.

Sammanfattningsvis kan man säga att det är en hel vetenskap att gå till sängs i den här lilla familjen. Med egen ordlista och allt. Nu när vi köpt nya gardiner har jag fått konkurrens. I går pustade min pojkvän när vi släckt lampan:

– Puh, gardinen är nu perfekt fördragen så det inte blir ljus på Tove, men fortfarande med en lagom glipa så Marilyn kan hoppa upp i fönstret (hon hade tydligen klagat natten innan).

Jag tror han somnar gott i alla fall.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!