Kreativ explotion

Om någon skulle ringa mig nu och fråga “Hej, vad gör du?” vore det bäst om personen satte sig bekvämt tillrätta, kanske bredde sig en smörgås.

Jag syr nämligen ett lapptäcke, och har påbörjat ett nytt. Dessutom har jag sytt tolv doftpåsar medan jag stickar barntofflor. Jag har korrat ett kapitel i boken och mejlat viktiga mejl. Tog en sväng på stan också för att handla material. Eftersom värmen envisas med att komma måste jag tänka nytt – mina mössor går inte som smör i butiken längre.

Kreativitet föder kreativitet brukar jag förnöjt säga när jag berättar om att jag varvar mitt skrivande med att sy och sticka för att dryga ut kassan.

Jo man tackar, vardagsrummet är förvandlat till en kreativ explosion, papper, spets, tyger, garner och sidenband trängs med kaffekoppar och en och annan tallrik. Lunch blev rostmacka och middag påskmust. Första gången detta hände blev jag livrädd, jag visste inte hur man stoppade och det gick så långt att jag inte kunde heller.

I dag kan jag ofta hoppa på och av karusellen. Jag vet ungefär hur hård smällen blir, vet att det kan göra riktigt ont. Men jag är inte lika rädd längre. Och det är huvudsaken, enligt mig.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!