Ge en gåva

Kreativ explotion

Om någon skulle ringa mig nu och fråga ”Hej, vad gör du?” vore det bäst om personen satte sig bekvämt tillrätta, kanske bredde sig en smörgås.

Jag syr nämligen ett lapptäcke, och har påbörjat ett nytt. Dessutom har jag sytt tolv doftpåsar medan jag stickar barntofflor. Jag har korrat ett kapitel i boken och mejlat viktiga mejl. Tog en sväng på stan också för att handla material. Eftersom värmen envisas med att komma måste jag tänka nytt – mina mössor går inte som smör i butiken längre.

Kreativitet föder kreativitet brukar jag förnöjt säga när jag berättar om att jag varvar mitt skrivande med att sy och sticka för att dryga ut kassan.

Jo man tackar, vardagsrummet är förvandlat till en kreativ explosion, papper, spets, tyger, garner och sidenband trängs med kaffekoppar och en och annan tallrik. Lunch blev rostmacka och middag påskmust. Första gången detta hände blev jag livrädd, jag visste inte hur man stoppade och det gick så långt att jag inte kunde heller.

I dag kan jag ofta hoppa på och av karusellen. Jag vet ungefär hur hård smällen blir, vet att det kan göra riktigt ont. Men jag är inte lika rädd längre. Och det är huvudsaken, enligt mig.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

4 kommentarer till “Kreativ explotion

 1. Gerd

  Härligt med kreativitet! Är själv en ”sådan” person, skapandet blir som meditation.

  Kan berätta, som en uppdatering av tidigare inlägg, att jag pratat med sonens rektor idag. Fick framfört mina synpunkter på ett sansat sätt (jag är en mycket sansad person, på gott och ont). Tyvärr fick jag en känsla av att han fick ”taggarna ut” direkt. Han lovad dock tala med berörd lärare efter att jag bedyrat att ”jag orkar inte försöka en gång till för jag når inte fram”.
  Hör och häpna, läraren ringde mej på eftermiddagen. Inget nytt kom tyvärr ur det samtalet…möjligen att hon äntligen insåg att vi inte ämnar hålla med hennes i hennes åsikter…märkligt att man ska behöva ringa hennes chef för att hon ska lyssna. Vi enades om ett ytterligare möte mellan oss, alla pedagoger, rektor och BUP….önskar att kommunens resursteam också ska vara med men det är bara rektorn som kan kalla in dem….jag har dock framfört min önskan om detta.

  Så nu tar vi ett djupt andetag och kör ett varv till!

  Svara
 2. Barbro

  Härligt Gerd, det rör lite på sig, även om det är för jäkligt att man ska behöva slita så. Lycka till på nästa möte, hoppas det kommer snart.

  När jag får mina explosioner brukar det bli väldigt rent här hemma. Just nu håller jag på och skurar och fejjar i varenda köksskåp. Jag har en stor sopsäck på golvet där jag slänger allt jag inte behöver. Mitt kök ser ut som en tornado gått fram. Dammsugaren på golvet, som jag snubblar på hela tiden, massor med sprayflaskor med olika rengöringsmedel, trasor, svampar och prylar jag inte vet vart jag ska göra av ännu.
  Jag tror jag har börjat lära mig att det är okej…men det är svårt, vill helst bli klar i går, men jag har ju semester så det dyker upp annat också.
  Jag lär mig, lär mig, lär mig…

  Svara
 3. Tove Lundin

  Vad skönt att höra Gerd, tack för att du uppdaterar! Jag hoppas verkligen att hon och rektorn kan lyssna på BUP och pedagogerna, de vet och skolan ska följa rekommendationerna! Ta ett djupt andetag! Du kämpar för så många fler än din son. Människor som du behövs!

  Barbro: tänk på att inte vara så hård mot dig själv! ”A clean home is a sign of a wasted life” har min mamma lärt mig, det är mitt motto 🙂

  Tack Albin! Vad roligt att höra 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.