Korsordstvånget

Sanningens ord!

Magen knyter sig och det blir svårt att andas. Det kliar i armar och ben, jag försöker göra motstånd – men det är ju så skönt att bara ge efter. Jag försöker tänka på annat, men det går bara inte.

Vad har hänt! Är det fara för ditt liv? kanske någon tänker. Nej, jag hade råkat göra en minimal prick i en korsordsruta och försökte exponera mig!

Pricken var knappt synlig med blotta ögat men hade absolut inget där att göra. Jag skulle skriva ett A, men råkade börja i mitten på rutan. Skulle där istället vara ett I, eller ett E för den delen, hade saken varit biff – men ett A! Då syns ju pricken under! Och det går ju bara inte.

Jag kallar det korsordstvånget, och det är bara ett av många som jag måste arbeta med – och definitivt inte det jobbigaste. Sitter jag på tunnelbanan och löser korsordet i Metro får jag till exempel dispens – men i gengäld måste jag hinna lösa hela innan jag ska kliva av.

Just denna gången slutade det med att min pojkvän kom på den ”briljanta” idén: Varför gör du inte en prick i alla rutor! Smart tänkte jag.

Nu måste jag köpa nytt sudd..

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Korsordstvånget

 1. Bea

  Haha, vad jag känner igen mig!
  Så skönt att höra att jag inte är ensam med sånt knas. Sådär småsaker (specellt att skriva fel i korsordet) som blir så felfelfel ock kryper ända in i benmärgen!

  Svara
 2. Tove Lundin

  Wow! Vi är fler 🙂 det lindrar krypet i benmärgen för mig!
  Finns ingen kbt i världen som slår igenkänning.
  Nästa gång jag bestämmer mig för att inte sudda ska jag klara det för mina systrar och bröder 🙂
  Kanske.. Det kliar vid blotta tanken!

  Svara
 3. Barbro

  Ja det är fruktansvärt. Men köp en sån där Tip-ex-penna eller liknande så kan du pricka över pricken. Mycket tillfredsställande 🙂

  Svara
 4. Tove Lundin

  Å, bra idé Barbro! Verkligen, det ser även proffsigt ut tycker jag! Har även hört om en korsordspenna med ett slags bläck som går att sudda.. Det kanske skulle förgylla mitt tvång 🙂

  Svara
 5. A

  Jag älskar egentligen att lösa korsord, men blir ju galen av att inte bokstäverna blir likadana, mitt i rutan, att det blir en ludd på ett ställe men inte på alla… Bla bla bla. TACK för ditt inlägg!!! Det finns fler som jag 🙂

  Jag spelar numera på telefonen, den är symetrisk och kluddar inte. He he.

  /A (http://tioradioapparater.blogspot.se)

  Svara
 6. Tove Lundin

  O ja! Fruktansvärt när det inte blir lika – vilket är omöjligt när man som jag, inte har hunnit utveckla en handstil vid 31 års ålder.. Jag har nog inte skrivit en bokstav som liknar den andre i hela mitt liv (ganska beundransvärt iofs)..

  Smart idé att spela på mobilen – eller varför inte använda sig av stämplar 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *