Kära Myndighet

Dagens blomma.

Kära Myndighet,

enligt 13 § eller 12 b § lagen (1963:341) har jag härmed beslutat att Ni, enligt 92 § inte får ha fortsatt förvärvskontakt med mig. Detta gäller från den första bibehållna dagen som månaden infaller inom ramtiden. Beslutet som grundar sig på 4 kapitlet 63 §, innebär att Ni inte, under några omständigheter, får kontakta mig vare sig genom post eller telefon. All kontakt går via den person jag enligt 92 § eller 7 § giver fullmakt.

Detta gäller för all framtid och går endast att häva genom punkt 4 i §86. Men detta måste i så fall ske genom 29 307 276 blanketter där ni på varje separat papper fyller i Era skäl. Detta enligt 73 §.

152 §

975 § lagen (1998:121)

Om Ni av någon anledning vill överklaga detta beslut, enligt 834 §, måste ni ringa kundtjänst. Öppettider är vardagar mellan 06.00-06.15. Tyvärr är det hög belastning och ni kommer med högsta sannolikhet inte komma fram. Det går också att kontakta kundtjänst via mail. Tidigast efter ett år kommer Ni få svar på Ert mail.

Om Ni inte hört av er innan den 25 augusti 2012 kommer ovan nämnda beslut, enligt 9 § infalla på evig framtid, stjärnstopp.

Ta Er, enligt övergångsbestämmelser till lagen (2012:470) högaktningsfullt i röven.

Tove Lundin

Detta Kära läsare, är kanske inte en mall att rekommendera – men kanske en motivation. Mitt tips är nämligen, om du inte orkar längre: Skaffa en bra människa som du ger fullmakt. Det är inte coolt att kunna fylla i en blankett. Men det är pondus att sätta gränser för sitt eget välmående.

Riot och Kärlek!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

19 kommentarer till “Kära Myndighet

 1. Matz Hjalmarsson

  Glad över Din sarkasm & konstaterar att Du kommit långt i Din självinsikt men vet att allt för många pillertrillare inte klarar att vägleda då möjligheten uppenbaras.
  Lycka till Du går mot fastare mark.

  Svara
 2. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Haha, helt underbart! Man kan riktigt känna ilskan i det hela. Precis så där är ju samhället! Alla fall symboliskt. Det är nästan så man skulle vilja visa upp för nån tjänsteman nånstans, typ försäkringskassan eller CSN eller nåt…
  Jag har lämnat över mycket faktiskt. Min gode man fungerar som min God Man och det är såååå skönt! Han får till och med öppna post. 🙂
  kram!

  Svara
 3. Tove Lundin

  Vad skönt att höra att även du får hjälp Marielle!
  Visst är det så himla trist att det ska behöva vara så, samhället! Men så länge somliga tror att allt skulle rasa utan krumelurer och svåra ord, så länge man utgår från att människor försöker luras istället för att de talar sanning – då får vi vara glada om vi får hjälp när det blir för svårt och jobbigt.
  Kram!

  Svara
 4. Maria

  Härligt! Vad modig du är!
  Har precis idag försökt avbeställa en tid. Möttes av typ 4 olika telefonsvarare som meddelade olika orsaker till att personen inte fanns på plats. Ringde då växeln, som undrade var mottagningen ligger som jag söker 🙁 Hon, ”växeltanten” svarade för fyra olika landsting!!
  Jag ger/har gett upp så många gånger att jag tappat räkningen. Utan min goa familj hade jag varit död för 20 år sedan. Hur fungerar det där med god man?!
  Kram

  Svara
  • Tove Lundin

   Får rysningar bara av att läsa, Maria!
   När det gäller mig har jag gett min pojkvän fullmakt. Annars får man hjälp först via sin psykiatriska mottagning (om man har en – annars skaffa!)
   Med diagnos finns hjälp att få av Arbetsförmedlingens rehab, eller genom arbetsterapeut som man kan få via sin psykolog.
   Stå på dig!!
   Kram

   Svara
 5. Frida

  Kan man ge fullmakt för alla sorters ärenden? T.ex., kan någon annan ha fullmakt att boka en läkartid åt mig? Nån gång har min syster ringt nåt ärende i mitt namn, men det vore ju bra om man slapp hålla på att låtsas så…

  Svara
 6. Juristen

  Vilket underbart inlägg!
  Förhoppningsvis låter jag inte likadant trots att jag jobbar med lagar och regler, dock inte på en myndighet.

  Svara
  • Tove Lundin

   Jag vet inte Frida! Det borde ju gå att kolla med varje ställe.. Jag låter min pojkvän ringa och fråga, säger de ja får de ringa upp mig så svarar jag ”ja det får han”. Klart! Smart med en syster annars som kan låtsas 🙂

   Hej Juristen! Tack 🙂
   Jag fattar verkligen att det kan vara svårt om det känns som vardagsspråk!
   Det kan ju vara svårt att prata på ett lätt sätt också! Men du pratar säkert inte så 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *