Jobbat som folk

Min plats!

Min pojkvän hann knappt svara i telefonen i dag innan jag sa (ganska högt):

– Fråga då! Fråga ”hur var det på jobbet i dag älskling!”

Jag har nämligen jobbat som vikarie i dag – på en riktig redaktion. I ett riktigt kontor. Man sitter med lite rakare rygg på ett riktigt kontor än i sin egen ”kreativa hörna”. Dessutom slipper man katter på tangentbordet. Är man journalist och frilansare får man jobb när andra är på semester, mig gör det inget, att skriva är för mig alltid semester. Men det blir en kortis i dag, i morgon är jag och Marilyn tillbaka igen!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

16 kommentarer till “Jobbat som folk

 1. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Härligt!
  Jag har också ett jobb som betyder enormt mycket för mig. Det är mer semester att vara på jobbet än att ha semester 🙂
  Kram och hoppas du får jobba mera!

  Svara
 2. "Jessica"

  Fram för mera Osemster ? 😉 barn, räkningar och att agera bland ”normala” tar mer på krafterna än att vara på jobbet så håller mer Er.

  En tanke som dök upp var typ en symbol för bi-poläöra (om det inte redan finns?? ) en pingvin med tomteluva 😛 2 poler(syd och nord) som samsas i en bild.
  Glad Midsommar på Er.

  Svara
 3. "Jessica"

  La till ” ” runt namnet då jag såg det fanns en annan Jessica redan och detta är bara mitt alias (Jessica Hamby från True Blood som ockå rör sig onaturligt fort )

  Svara
 4. Tove Lundin

  Vad härligt Marielle! Det är lyx att kunna känna så:) Kram!

  Vilken rolig idé Jessica! En tomtepingvin! Precis sådana där supersmarta idéer som kommer ur våra supersnabba hjärnor 🙂 Gillar ditt alias. Blev sugen på att komma på ett eget, vill att min också ska vara onaturligt bra på något!

  Svara
 5. "Jessica"

  Kom-i-håg tips!
  Sån där äggklocka med digitala siffror under knapparna finns yta att fästa en lite klämma där du sätter lapp på vad äggklockan plingar för alternativt köper en whiteboard penna och skriver på äggklockan – bara att sudda med fingret när det är åtgärdat…. (har varit i den sitsen att jag bara stirra på den och undrade varför den ringde.)….. alt om Du har ngt i ugnen lägg den ovanför el väldigt nära

  Svara
 6. Rakel O'Add

  Visst katten är det skönt med förståelsen för det man är med om lever och ser. I bokstavens bildande mening och ordet dess förening.

  Svara
  • Tove Lundin

   Jag har en griffeltavla – visst är det härligt att sudda!!
   Digital klocka var ett superbra tips! Och som du säger, man måste ha den nära det den ringer för. Annars finns ju som sagt risken för att man totalt glömt varför den står och piper 😀

   Svara
 7. Frida

  Älskar att sudda! 😀 Det innebär ju att man antingen har genomfört något eller att man kommit på nåt bättre (ok, ibland suddar man för att det blivit jättefel, men då har man ju iaf kommit på den saken…och kanske kommit på nåt bättre som ska stå där… 😉 ). Gu vilket bra tips med äggklockan, kommer att sudda ut en hel del förvirring för mig. 🙂

  Åh pingvinen, underbart ju! Nu är jag iofs inte bipolär men ändå. Hmm, undrar just hur en maskot för ADHD eller AS skulle se ut…?

  Skulle jag hitta ett alias till mig själv skulle det nog bli Gilmore: ADHD-sidan gör mig vimsig, spattig och intensiv som Lorelai Gilmore, AS-sidan gör mig analytisk och smått omständlig som Rory Gilmore… 😉 Om man ska dra det lite krasst, delarna går ju såklart in i varandra och gör mig till just mig…eller ja, en helt underbar Gilmore helt enkelt! Så nu är jag Gilmore. Ska jag börja köra med det här tycker ni?

  Svara
  • Tove Lundin

   Perfekt Frida att du fick tips! Hoppas du hittar en bra äggklocka. Tycker att adhd också är lite pingvin!
   Hahaha, jag älskar ditt resonemang. Dessutom är Gilmore snyggt! Du får gärna vara Gilmore. Dina inlägg är alltid så fantastiskt Frida-personliga att man kommer fatta att det är du ändå 🙂

   Svara
 8. "Jessica"

  För att slippa dammet från griffeltavla så ta ett vanligt vitt papper, lägg i en plastficka (ev tejpa igen den) och använd en whiteboardpenna voilá en whiteboardtavla rätt billig och bra lätt att byta ut 🙂
  Olika viktighetsgrad på uppgifterna olika färger på pappret i plastfickorna …

  Svara
 9. "Jessica"

  Du får skaffa en ”off topic” tråd 😉

  På jobbet häromdagen kom jag att tänka på att ADHD borde ha en egen tankesmedja (men det har kanske redan tagits upp här? )
  Ungefär som TV programmet där drakarna ska bekosta idéer men där man tillsammans kan utveckla saker.
  Blev klart inspirerad av Filmen och där David beskriver hur han förklarar sin idé för uppdragsgivaren 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Har också tänkt på det! Vi behöver någon som strukturerar och gärna slutför.
   Det vore ju grymt om det kunde finnas sådana arbetsplatser. Kolla den här länken!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *