Jag låter bli..

En, två, tre..

Egentligen orkar jag inte blogga, jag är så hungrig. Men jag kunde inte följa med min pojkvän och hans kompis ut och äta, eftersom jag ville blogga (och det kom en låsning i hallen). Jag funderade lite på att titta på tv först. Men eftersom jag fortfarande inte vet hur fjärrkontrollen fungerar struntar jag i det (den klarar inte att bli kastad i väggen hur många gånger som helst).

Egentligen tänkte jag inte ens skriva det där om fjärrkontrollen – jag vet inte hur man stavar, då brukar jag oftast låta bli. Jag låter ofta bli att skriva saker jag inte kan stava till. Ibland låter jag bli att säga saker jag inte kan uttala eller formulera.

Tvätta händerna, det är en lagom stor utmaning. Men eftersom jag inte kan komma på om jag ska göra det inne på toaletten eller i köket låter jag bli. Kanske jag ska läsa en bok! Men det känns som att jag borde tvätta händerna först, så jag låter bli.

Fast visst borde jag ändå äta. Men om jag ska äta, då hade jag ju hellre följt med de andra ut. Det är lika bra att straffa mig själv genom att vara hungrig. Där fick jag! Så är jag ju kissnödig också. Men om jag reser på mig och börjar gå mot toaletten, då kommer jag fastna på vägen. Det är bättre att försöka ligga stilla så känns det mindre.

Det är lika bra att sluta blogga nu. Men då måste jag ju göra något annat, och jag kan inte komma på i vilken ordning. Så jag drar helt enkelt en filt över huvudet och räknar till tusen.

Trevlig måndagskväll!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Jag låter bli..

 1. Micael

  Jag har tröttnat på att äta. Det enda som känns värt att äta numera är godis. För det är i alla fall gott:-)

  Svara
  • Tove Lundin

   Kanske du kan komma på en enda nyttig rätt som du gillar – så kör du den då och då. Det är en bra idé! När jag hade det lite som du (fast jag körde fil och ostrullar) åt jag kosttillskott (ett litet tips bara – då orkar man mer)..

   Svara
 2. Micael

  Jag försöker övertyga mig om att det finns tillräckligt med vitaminer i godis för att klara sig. Försökte att äta vitaminer men märkte ingen skillnad. Och då gav jag upp. Jag brukar göra så. Fil är bra. Enkelt att tillaga. Så kan man ta cornflakes till efterrätt. Eller hälla på dem direkt.

  Varför hittade jag inte din sida tidigare 🙁

  Svara
  • Tove Lundin

   Haha! Jag har massor av braiga tips: gillar du ost är ju ostrulle toppen! Om du inte orkar diska osthyveln kan du stoppa in den i påsen med osten, och diska när andan faller på. Sen kan man ju äta ostbitar, typ brie – bara som de är. Om macka känns övermäktigt.. Koka många ägg på en gång – sen är det bara att ta ett när man blir lite hungrig.. Gurka kan man gnaga på, och äta tomat som ett äpple. Majs och nötter är gott! Bananskivor med honung som godis, eller på mackan.. Ta bara fram det du är sugen på och ät så mycket du orkar – det funkar för mig 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *