Jag är bra!

Bra på att lukta på blommor på ett sött sätt.

”Den där Tove, hon är en riktig pärla. Man hinner knappt uttala uppdraget för henne så ligger det färdigt på bordet! Och hon gör alla jobb med bravur! Dessutom är hon ju så smart, snygg och rolig.”

Nä, det är ingenting jag hört någon säga om mig (i alla fall inte på samma gång). Det är vad jag säger till min spegelbild då och då. I dag har jag en uppgift till er mina kära läsare. Jag vill att ni skriver minst tre saker som ni är grymma på, jag vet att ni förmodligen har hört det här hundra gånger. Men man måste göra det tusen gånger. Minst! Sitter Jante-fjante bredvid er behöver ni inte skriva som kommentar, det räcker att skriva på ett papper (som man får gömma – men aldrig glömma).

Här kommer min lista (jag går alltid igång när jag börjat, det blir en så skön känsla – den blir rätt lång):

Jag kommer på roliga idéer.

Jag tänker ofta på de jag tycker om.

Jag är fenomenal på att skriva och borde få typ Nobelpris i litteratur.

Jag är supersmart och kan tänka från flera håll samtidigt.

Jag har snygga pigmentfläckar på näsan som jag kallar fräknar.

Jag har alltid roliga färger på mina naglar.

Barn tycker om mig.

Jag är bra på att göra fint hemma och hitta roliga möbler.

Mina växter växer jättemycket för jag är bra på att vattna och jag pratar med dem.

Jag hittar ofta bra lösningar på problem och andra rådfrågar mig om saker.

Min katt tycker om mig och jag har gett henne en bra uppfostran.

Jag är bra på att pyssla.

Jag är bra på att komma på presenter.

Egentligen är jag nog bra på det mesta.. förutom att påminna mig själv om det.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

11 kommentarer till “Jag är bra!

 1. Julya

  Nä, nu börjar det bli läskigt. Jag har haft ett par sånna där dagar i rad nu, du vet när man tänker på något så händer det. Typ du tänker på en gammal kompis som du inte hört ifrån på evigheter och vips springer du på honom/henne/hen på stan. Eller när jag igår skapade ett facebook event för nummerinsamling då jag gjorde av med min mobil för över en vecka sedan, och äntligen gett upp hoppet om att hitta den, för att 20 minuter efter skapat event hitta mobiljävelen under mitt överkast(?) som låg så fint ihopvikt på golvet… Tankar kan flytta berg. Exakt det du skriver om funderade jag på under min resa till jobbet och kom fram till att det nog bara är en enda sak som jag tycker är lite kass med mig själv, något jag har svårt att acceptera. Men om det är den enda saken så antar jag att jag är lyckligt lottad. Solsken på dig!

  Svara
 2. Tove Lundin

  Jag älskar när sådant händer! Haha, under överkastet av alla ställen 🙂 Tur i oturen att den kom fram, man ska tänka positivt!
  Fantastisk inställning du har, en sak är ingen sak! Man ska tänka på det bra.
  Solsken på dig med!!

  Svara
 3. Anette G

  ”Tänk, det är så konstigt med mig. Jag kan ALLT!! Ja utom att åka slalom då.”
  Har för mig att det var ungefär något sådant som Lotta på Bråkmakargatan sa, en annan fantastisk tjej. Älskar den kommentaren så den har jag anammat i mitt liv.
  (fast jag kan åka slalom OXÅ!!) 😉
  Ha det gott ni enastående varelser där ute ♥

  Svara
 4. Tove Lundin

  Haha! Så ska det låta Anette!
  Helt rätt inställning, Astrid Lindgren hade så mycket bra att lära ut 🙂
  Ha det gott, kram!

  Svara
 5. Cicci

  Har ett knep med detta med bra saker med sig själv.
  Jag har en bok ligger brevid min säng där skriver jag tre bra saker jag gjort eller upplevt.

  Svara
 6. Janne

  Hela vårterminen har gått som på räls! Vilken skillnad mot i höstas när jag nästan bara tänkte på hur jag skulle ta livet av mig för att slippa min förbannade ångerstdepression, som kom efter en period förra våren när jag trodde jag var helt osårbar (som nå´n slags James Dean). Ville bara inte ta in det att nu är det på gång med nå´t bipolärt skit igen. Är bara så otroligt glad att mina arbetskamrater och mina elever har stått ut med mig. Det måste vara otoligt jobbigt att ha en lärarkollega i sin närhet som håller på att bara fundera kring hur han bäst tat sitt eget liv. Jag är bara så tacksam att man bryr sig om vad jag kan och att man uppskattar mig och tycker om mig som lärare och för den jag är – dvs ett psyko emellanåt. Känns bra att jobba som lärare på en folkhögskola – för där förstår man!
  Kram!

  Svara
 7. Tove Lundin

  Bra tips Cicci! Verkligen smart att skriva bra saker man upplevt också, det är så lätt att man glömmer, och man blir glad av att läsa!

  Vilken fantastik historia Janne!! Jag blev så glad av att läsa, och jag tror det är just sånt som andra behöver höra. Hittar man bara rätt arbetsplats, grymma kollegor mm, som tycker om en för den man är – då kan man få vara lite James Dean eller tokdepp ibland. Huvudsaken är att man blir uppskattad för det som är bra med en. Härligt att höra om sådana arbetsplatser, jag önskar att alla människor fick ha det så! Tills dess känns det underbart att få höra att de faktiskt finns.
  Kram!

  Svara
 8. Janne

  Hej Tove, kul att läsa ditt svar. Min målsättning är att, så långt det går, att se möjligheter framför svårigheter. Men det är, som jag sagt både till min läkare och min terapeut, man vet aldrig som bipolär när depressionen slår till och varför den slår till. Man kan lika gärna fråga sig varför det blir jordbävning i Japan, dvs det finns inget svar, för det bara händer, man kan bara hoppas att det det inte händer, det är bara att ta en dag i taget. Tur att det finns mediciner som Ergenyl, Venlafaxin och Stilnoct som får mig att orka leva – eller åtminstone uthärda som Schopenhauer sa – när det är som allra mest jävligast. Det finns i alla fall en plats i det här landet där vi alla är jämlika har jag märkt, och det är på psykakuten. Har varit där många gånger, men för närvarande mår jag tack och lov bra. Tur att det finns hjälp trots allt.
  Ha det gott!

  Svara
 9. Tove Lundin

  Jag har samma inställning! En dag i taget och försöka att inte se bakåt. Eller så mycket framåt heller för den delen..
  Kanske man hittar sina verktyg längst vägen, kanske inte. Livet är spännande och sjukt läskigt, tycker jag. Och att uthärda är det näst sämsta alternativet 🙂
  Det är verkligen tur att det finns hjälp och förstående människor när det krisar.
  Hoppas du aldrig slutar se möjligheterna!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *