Ge en gåva

Jag ångrade mig – igen!

Nu är Lulu Luck fullpackad (min bil – jag bestämmer namn). Pojkvän, katt och gummistövlar. Lyckan är total och fjärilar i magen.

Men, vi backar bakåt i tiden – till i morse.
– Jag vill inte åka till någon förbaskad stuga! Allt jag sagt om det var lögn. Den riktiga Tove vill sitta hemma. Hon ljuger för alla att hon är glad och vill göra saker men egentligen är hon jätteledsen!

För första gången på flera veckor fick underkläderna i högra lådan sig en flygtur. Trots det hade jag inte tappat stinget på något vis. Inte en strumpa kom undan min vrede. Inte heller min pojkvän. Jag skrek och slängde tills lådan var tom. Sen stoppade jag ledsen-Tove på insidan och åkte till jobbet.

Runt lunch sådär kändes det som en rolig idé att åka till stugan. Detta talade jag om för min pojkvän som redan packat bilen. När han och Marilyn senare plockade upp mig hade vi annat att prata om än strumpor på golvet och arga ord.

Lär dig livets stora gåta, älska glömma och förlåta..

20120625-194502.jpg

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

10 kommentarer till “Jag ångrade mig – igen!

 1. Martin

  Du fick mig att leva idag.

  Jag är en pojke på 23år som fick min ADHD diagnos några månader tillbaka, med fortsatt utredning på bipolär.
  Medans jag var under utredning har jag hamnat i min andra depression och vart under tiden även lämnad av min flickvän. Sedan dess har allt bara gått utför och mår sämre än någonsin. Har tappat intresse för allt, har bara tankar på att livet är meningslöst och gör mig själv illa…
  Efter gårdagens glas vin (som jag så försöker hålla mig borta från), och rispande så visste jag inte vad jag skulle ta mig till när jag vakna… Morgonen kom med ångest… Av någon anledning började jag söka på ADHD och kom till ”jagharadhd.se”. Satte igång filmen som var där och när jag kom till delen med dina ljusstakar så brast jag ut i ett sånt garv av ren glädje! Minns inte ens att jag kunde skratta så tårarna börjar rinna!
  Min energi for i höjden och idag har jag farit runt som den virvelvind jag en gång var. Jag har lyckats handla, äta, diska, städa, träna och mer! (Allt i ett enda kaos så klart). Men det viktigaste är att jag bara fick vara mig idag, även om det kan va jobbigt…
  Tack från hela mitt hjärta till dig för denna fina blogg, och alla dom som medverkat i filmen ”jag har adhd”. Tycker den beskriver väldigt bra hur det är, och fler bör se denna med eller utan diagnos.
  Nu är jag helt slut och tror jag kommer kunna sova med ro i natt.
  Tack än en gång för att du fick mig att leva idag 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Hej Martin! Du fick mig att le 🙂
   Hoppas du kan komma in i tänket, lite Riot och att det faktiskt är okej att vara virvelvind. Det är verkligen jävlaskit ibland, jag känner med dig – det suger att bli lämnad! Bakom molnen finns solen och allt sånt skit alla slänger ur sig är faktiskt sant.
   Och ett gott skratt är dörren tillbaka!
   Välkomnen hit till trasdocksgänget 🙂

   Svara
 2. malin

  Hej! Jag var ju bara tvungen att se videon jag med. Underbart! Håller med om att alla borde se detta, väldigt intressant och bra på alla sätt. Underbart rolig bloggr har du 🙂 Snart får du en bloggkompis här på vårdguiden , nämligen jag! :)) kram Malin(fibromyalgi)

  Svara
 3. Katarina

  Stor kram till dej Martin. Kul att du hittat hit till Toves underbara hörna!
  Underbart charmig bil du har Tove. 🙂
  Kram
  <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Hej Malin, och tack! Wow, vad spännande det ska bli att läsa din blogg! Kram

   Kram till dig fina Katarina som sprider värme, hopp och fantastiska idéer här på bloggen! Visst är hon söt, min Lulu 🙂 Kram <3

   Svara
 4. Katarina

  Tack goa Tove som sprider värme, hopp och fantastiska idéer i mitt liv. 🙂
  Ja hon är supersöt din fina Lulu. Är extra svag för gamla bubblor. De har charm i kvadrat.
  Kramar
  <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Visst har de Katarina! Jag blir liksom bubblig inuti när jag ser henne också!
   Kramar till dig! Hoppas din helg varit fin!
   <3

   Svara
 5. Katarina

  Precis! Man blir bubblig av bubblor. 🙂
  Helgen var skön. Är svårt att få ut min son ibland. Han fastnar lätt framför tv och dator och vill inte alls ut bland folk.
  Därför njöt jag extra mycket i igår när vi var ute en lång stund och han ville vara bland andra barn i lekparken.
  Ett myrsteg steg för mänskligheten. Ett megakliv för oss.
  Hoppas du har det bra i ditt torp. Låter mysigt.
  Kram <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Träffa andra människor kan ju verkligen kännas som ett megasteg! Egentligen föredrar jag nog djur om jag fick välja. Djur och böcker. När jag var liten hade jag fobi för att bli eremit. Trodde det var en sjukdom. Nu känns det rätt sunt faktiskt. Men ofta handlar det om att jag ”stelnar” när jag ska byta aktivitet. Då är det alltid toppen med någon som hjälper en, oftast blir det ju skoj när man kommer iväg! Tänk att det kan kännas så jobbigt den där lilla stunden precis innan. Vad härligt att ni kom ut!
   Jag har det toppen där – inga människor, bara djur!
   Kramar <3

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.