Hur man fixar sig på en kvart

Här sticker det ut saker lite här och var. Till och med en katt om man tittar riktigt noga..

Ibland fantiserar jag om att jag var en såndär Organiserad person. En sån som, när den skulle på fest, tappade upp ett bad med skum, levande ljus och till och med hade tid att fila fötterna. Och kanske hann smörja in dem med en väldoftande kräm efteråt.

I min fantasi har en Organiserad person alltid slätt hår eftersom de gör inpackningar medan de tar sina långa bad. Och naglarna går aldrig av eller är för långa. Nej, en Organiserad person hinner alltid fila sina naglar och lacka dem fint – det kommer heller aldrig något lack utanför en Organiserad persons naglar. Och de väntar med att klä på sig tills lacket har torkat.

När de sen ska välja kläder är det inget svårt alls. Eftersom alla kläder alltid är rena och hänger i färgordning på galgar i garderoben. Inga kläder har ramlat ner från galgarna och ligger i skrynkliga högar hemma hos en Organiserad person. De har aldrig hål i sina strumpor eller strumpbyxor heller. Eftersom de alltid slänger dem om det blir ett hål. Organiserade personer skulle aldrig få för sig att lägga tillbaka dem i lådan och tro att hålen försvinner då. Eller tänka att de kan putsa fönstren med dem nån gång.

Men eftersom jag inte har lyckats bli en Organiserad person på 30 år antar jag att det inte kommer att ske de närmsta 30 heller…

Då får man hitta sina egna knep. Jag delar gärna med mig av mina, om du har fler – dela gärna med dig!

Kommer man på att man ska vara på en fest om en kvart och sitter i mjukisar kan man med fördel bara ta en handduk och blöta halva. Sen tvättar man sig snabbt med den halvan och torkar sig med den andra. När det är gjort fungerar handduken utmärkt som badrumsmatta i några dagar.

Att välja kläder är ju en mycket avancerad sak. Mitt tips är att ha en stor panik-låda. Däri lägger man sina bra festkläder som man vet har funkat förr. Kanske kan man, efter en fest, bara klä av sig direkt i lådan? Skrynklor skrynklar ut sig själva och fläckar kan man dölja med en brosch.

Rufsigt hår kan man gömma med en cool huvudbonad, blomma eller bara dra några drag med en borste och försöka se bohemisk ut.

Den som använder smink, nagellack med mera och ska åka kommunalt kan lägga det i väskan och fixa på bussen, tåget eller tunnelbanan. Kom ihåg spegel.

Är det en födelsedagsfest och man har glömt present kan man köpa blommor och choklad i mataffären – där finns faktiskt många bra och användbara presenter om man letar lite. Hinner man inte till affären kan man blinka till födelsedagsbarnet och säga “du får din present lite senare…” som att din plan hela tiden varit att bjuda på fika eller bio.

Eller så gör man som jag tänker göra i kväll: skiter i att det är en kvart kvar, lägger helt sonika på en timme eller två. Tar ett bad, provar tio olika outfits, kanske får en eller annan panikattack på kuppen.

Sen ursäktar jag mig med att jag är jag. Riktiga vänner älskar en – just därför.


Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!