Ge en gåva

Hur man får harmoni lätt som en plätt

#nejsåhärserdetinteuthemmahososs

 

Nu vill jag att ni tittar noga på bilden här ovan, kära läsare. Studera den riktigt ingående. Såhär harmoniskt kan ni också ha det i era liv. Lätt som en plätt är det, och jag ska nu berätta hur.

Man behöver:

1. En unge

2. En bok

3. En hängmatta/filt eller solstol (improvisera gärna)

Gör såhär:

1. Ta med dig ungen och boken till valda plats.

2. Lägg dig tillrätta.

3. Be någon knäppa kort medan du försöker se avslappnad ut.

4. Lägg på ett snyggt filter och dela på sociala medier, skriker ungen kan man göra bilden lite suddig. Om det känns på sin plats skriv en rad typ #lycka #livet #familjen. Men det kan bli överdrivet.

Klar!

Vad jag menar är att man får inte glömma att människors liv oftast inte är som cornflakesreklamen. Speciellt inte när ens egen tillvaro domineras av blöjor, skrik och kaskadspyor, då blir man nervös och tappar självförtroendet. En färsk studie visar att ju mer tid man tillbringar på facebook desto olyckligare blir man. Jag tror att en av anledningarna kan vara att man tror att alla andra har det mycket bättre än en själv.

Därför blev jag så glad när en av mina vänner skrev på sin facebook häromdagen ”Värst vad alla har det bra och är lyckliga här! Ibland är livet skit.. Men man överlever det också liksom.”

Kärlek <3

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

8 kommentarer till “Hur man får harmoni lätt som en plätt

 1. Julia

  Tove! Jag har saknat dina blogginlägg här, och kikat in lite nu och då och kollat efter nyheter. Nu kom jag hem från tre veckors rehab och kikar in här – och blir så rörd att jag får lite tjockt i halsen när jag läser om dig och bebisarna. Så härligt att du klarat er igenom den där svåra tiden. Och vad uppfriskande att möta din underbara humor!

  Svara
 2. Sofie

  Hej Tove
  Blir lite rörd när jag läser dina inlägg. Min son är under utredning och vi har ADHD i familjen. Ibland när jag läser vissa saker hos dig blir jag så överraskad att det kunde varit jag, men jag har inte ADHD.Där jag känner igen mig är jag har extremt dåligt minne, min man har varit så arg många gånger när jag inte låst dörren efter mig, glömt nycklar i bildörren osv..själv blir jag frustrerad över att jag inte kommer ihåg, och att jag inte vill konfrontera det jobbiga , bara lägga mig under ett täcke typ och få det försvinna. men jag får min vardag att gå ihop och blir inte upprörd över förändringar..
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och tips 🙂

  Svara
 3. Tove Lundin

  Hej Julia!
  Åh, vad roligt att du finns kvar här 🙂 Hoppas också din rehab var bra!
  Hej Sofie!
  Jag tycker det är det fina, att de flesta kan känna igen sig i lite. Så även om man inte har diagnosen, och får sin vardag att funka får man förståelse för de som har det svårare. Hoppas din son får den hjälp han förtjänar och att alla hans braiga sidor får blomstra 🙂

  Svara
 4. Mari

  Jag har samma diagnos som du. Tack för att du skriver så bra och intressant om denna sjukdom. Vi är ju uppfinningsrika, roliga, galna, skitjobbiga, glömska, förvirrade, jätteduktiga, deprimerade intill döden under långa perioder. Jag skulle aldrig ha överlevt om jag inte fått Lithium. Du och jag går ut och berättar. Så viktigt för alla de som inte fått hjälp, inte vågat be om hjälp.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.