Hur kniper man?

Hemlis!

Vet ni hur man kniper igen? Jag hör till sådana som aldrig kan hålla tyst. Om det inte är någon annans hemlis det vill säga, då är jag tyst som muren. En av mina barndomsvänner kläckte att hon var gravid, månaderna innan alla visste var en pina – men inte för något i världen skulle jag säga ett knyst (förutom mamma och pappa, men det var okej).

Veckorna innan jul är fruktansvärda, jag vill så gärna tala om för alla vad jag köpt till dem i julklapp. I fantasin är jag en hemlighetsfull typ, omgiven av ett mystiskt sken. En sådan man ”inte kan få grepp om”. I verkligheten är jag en öppen bok, ge mig en kvart och jag ger dig min livshistoria.

Jag har ett enda knep, jag försöker glömma hemlisen. Då försvinner lite av det jobbiga. Nyss fick jag ett infall och köpte biljetter till kvällens match i hockey VM. Under hela VM har jag varit en (min pojkväns ord) jävla mansgris, som klagat på att han måste ockupera tv:n. Nu vill jag överraska. Här är en skala över hur det kommer att sluta:

1. Jag fotar biljetterna och skickar dem som sms typ snart.

2. Jag väntar tills han kommer hem runt fyra och trycker upp dem i ansiktet på honom så fort han öppnat dörren.

3. Jag lyckas gömma dem men orkar inte vänta tills han hittar dem, utan tar fram dem själv efter tio minuter.

4. Jag lyckas gömma dem, frågar efter ett tag om han måste kolla på matchen i kväll (på ett lite surt sätt), väntar tills han svarar och då säga typ: ”Titta under kudden”.

5. Jag gömmer dem och väntar tills han hittar dem!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

5 kommentarer till “Hur kniper man?

 1. mariellejohnsson

  Haha, vad rolig du är! Jag tror faktiskt att jag kan hålla truten, men jag har en svägerska som är så där. Nu vet vi ju det så vi säger inga hemlisar till henne. Dottern här är förresten också sån. Det går liksom aldrig att säga till henne att inte tala om för nån. Det går inte. Hon klarar det inte.
  Men som sagt, omgivningen får lära sig att tänka sig för istället.
  Kram!

  Svara
 2. Barbro

  Jag är en hejjare på att babbla. Vill också ha en omedelbar reaktion på en överraskning tex.
  Vilken siffra på skalan hamnade du på?
  Kram

  Svara
 3. Tove Lundin

  Lyxigt att kunna hålla igen så där Marielle! Det är sant, man lär sig snabbt vem som kan hålla en hemlis. En kompis till mig tycker också det är jobbigt, men är lika bra på att hålla andras hemlisar. Jag visste att hon också fått höra att vår gemensamma vän är gravid, men jag var tyst om det en halv fest – bara för att se henne plågas lite av att inte få dela det roliga med mig 🙂 (fy vad hemskt det där lät nu)..

  Frida och Barbro: Jag lyckades!!!! Förmodligen mest för att jag visste att jag skulle bli tvungen att berätta här 🙂 För att göra det liiite lättare la jag biljetterna i hans laptop, där visste jag att han snart skulle hitta dem 😀 Men oj vad värt den känslan är – när man lyckats knipa igen!!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *