Hundrade inlägget!

Eftersom jag är lite egocentrisk har jag förevigat detta ögonblick..

Detta blir mitt hundrade inlägg, så stäm i: Ja viiiisst skaaaa vi leeeevaaa uuuut iiii huuuundrade åååår,

Hurra, hurra, hurraaaa!

Just därför tänkte jag berätta lite om hur det hela började:

När jag fick min diagnos blev jag lämnad med fler frågor än svar. Jag kände inte ett enda psyko, så jag började leta i litteraturen. Snart kunde jag allt om att skära sig i armarna, vilka mediciner som ger vilka biverkningar och hade hundra olika beskrivningar av hur ångest känns. Jag läste till och med böcker för anhöriga och kurslitteratur för psykologistudenter (inte att rekommendera).

Men ingenstans hittade jag information om hur man ska göra, vart och när man ska ringa, vilka rättigheter man har och vad som i hela världen hade hänt med mig.

Jag letade och funderade i tre år. Sen skrev jag en bok om vad jag kommit fram till. När boken blev klar tappade jag självförtroendet och tyckte jag var en tönt som fått för mig att jag var nåt. Just då såg jag att Vårdguiden sökte bloggare och tänkte ”Perfekt, nu kan jag sprida min information ändå” så jag sökte – och fick jobbet.

Plötsligt öppnades en ny värld, massa andra psykon med vass humor, fantastiska berättelser och braiga tips trädde fram. Och med samma funderingar som jag. Jag växte lite som människa av varje fin kommentar jag fick och en dag var jag så stor att jag skickade mitt manus.

Vissa förlag trodde inte det fanns en tillräckligt stor målgrupp (!?) men Frank förlag vågade och i dag skrev jag på förlagsavtalet!

Även en liten feg fis kan skriva en bok, många fega fisar kan förändra världen – tack för att ni tror på mig <3

I dag har jag bland annat hittat Hjärnkoll där det finns mycket pepp och hjälp. Och självklart här på Vårdguiden.

Och tack vårdguiden.se som har ändrat länken ”Psykisk ohälsa” till ”Psykisk hälsa” på förstasidan!

Riot!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

16 kommentarer till “Hundrade inlägget!

 1. Barbro

  Riot Tove!
  Din blogg, du och de andra som kommenterar här har förändrat massor för mig. Jag känner mig stärkt och peppad. Har mailat Karlavagnen också…
  Jag är så stolt över dig nu för att du gjort det här, det måste ju har varit den värsta bedrift en sån som oss kan göra. Du är fantastisk!!
  Kram

  Svara
 2. Gary Magnusson

  först vill jag säga grattis 🙂 jo jag hörde dig precis på karlavagnen som jag slog över ifrån p3 av en händelse. Och lustigt nog så tänkte jag på precis om att byta Psyk på grund av att jag har blivit illa behandlad. Och jag byte precis ifrån öppen psyk då jag rök ihop med min läkare eller han rök ihop med mig, började kassta papper och gapa osv OCH han sa – att jag Skriver inte ut mediciner som ger kickar ”medikinet” men concerta gick bra, måste säga att jag fick min diagnos adhd för 8 år sedan och har ätit dessa tabbletter sen dess..Jo min sjuksköterska satt brevid med och sa inte ett ljud. Sen när jag ifråga satte detta då sa hon att hon inte hängde med på noterna försen det var försent..

  Svara
 3. Tove Lundin

  Tack Barbro, Cicci och Bejajatrice!!!! 😀
  Barbro, jag kom på en idé! När saker blir fel, typ om jag skulle presentera boken i tv och får blackout – då skyller jag ju bara på att jag är ett psyko. Världens bästa ursäkt! Nu sitter jag på nåååålar tills jag får höra dig (var nämligen tvungen att skrika lite i sovrummet efter mitt faboulösa framträdande, så jag missade dig).. Crazy-kram!

  Hej Gary!
  Hoppas din läkare får adekvat hjälp inom 90 dagar efter han träffat sin husläkare 🙂 Och att din sjuksköterska börjar hänga med i noterna.. Bra att du bytte – det har man rätt till och man kommer inte så långt med läkare som kastar papper, det får de göra utanför arbetstid som alla andra. Kul att du hittade hit!

  Svara
 4. Barbro

  Hej Tove!
  Nu har jag letat som en tok efter länken med vårt inslag men hittar den inte. Jag minns inte vad jag sa så det vore roligt att höra igen 🙂 Vill förstås lyssna på dig igen som jag endast hörde genom min telefon för jag satt och väntade. Hittar du länken kan du väl lägga ut den.
  Crazy-kram 🙂

  Svara
 5. Annie

  Hej och grattis! Hörde i går kväll på Karlavagnen när du pratade, tyckte att det du berättade lät ”spännande” så jag söker upp din blogg nu.. Har en son som blir 11 år i sommar och fick diagnosen adhd av barnhabiliteringen för ca ett år sen, han har varit inne i deras ”rullar” sen han var drygt tre pga sen motorik, kommunikationssvårigheter och språkstörning. Han började medicinera med concerta men fick sluta som resulterade med svåra biverkningar bla svåra sömnsvårigheter och nedstämdhet (ville ej vara med i livet längre) remiss skickades till BUP och där har ju inte hänt så mycket, sonen har fått en resurs i skolan som tllägnats bara för honom och det har fungerat mycket bra i perioder 🙂 men vid motgångar i hemmiljö t ex vid läxor så är det verkligen ilskna utbrott. Tror att han har ångest ibland för vid enstaka gånger så säger han att han får svårt att andas och gör ont i hjärtat och det är vid lugna och behagliga stunder. Jag vill gärna skriva av mig här och få lite mer kött på benen, jag tror jag vet hur jag ska ”tackla” honom men det tar på krafterna ibland.. Vad göra, du kanske ser det från en annan vinkel??

  Svara
 6. Tove Lundin

  Tack Katarina och Sandra för grattis 🙂
  Barbro, det ska gå att hitta i Karlavagnens arkiv, hittade inte i natt, men det kommer nog ut snart! Crazy-kram!

  Hej Annie, vad kul att jag nådde ut genom radion! Jag blir lite ledsen när jag hör om din son, att det ska vara så svårt att få rätt hjälp. Jag minns fortfarande hur det var i den åldern och det underlättar mycket att ha förstående och engagerade föräldrar som du! Jag har fler läsare i din situation och tänkte berätta lite om mina upplevelser, det är viktigt – så jag bestämde mig för att lyfta fram frågan i mitt nästa inlägg.

  Svara
 7. Anna

  Tove och Barbro – vad modiga ni var som ringde in till Karlavagnen. En eloge för er insats!
  Och Tove – grattis till boken 🙂

  Svara
 8. Barbro

  Tacka alla!
  Tack Tove! Du var också skitbra!
  Det här känns som början på något nytt 🙂
  Nu borde vi organisera oss!!
  Crazy-kramar 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *