GRATTIS på Världsdagen för psykisk hälsa!

Kära vänner, GRATTIS på dagen! I dag är det nämligen vår dag: Världsdagen för psykisk hälsa. World Mental Health Day om vi ska vara internationella – och det ska vi. Psykisk (o)hälsa finns över hela jorden – i alla tider. ”Ingen hälsa utan psykisk hälsa” är mottot.

Grattis Einstein, Jim Carrey, Catherine Zeta-Jones, Robert Gustafsson, Caroline af Uggla, Picasso, Edgar Allan Poe, Beethoven, Beate Grimsrud, Britney Spears och Bill Gates, hoppas ni gillar min blogg!

I present önskar jag mig mindre fördomar och ökad förståelse, mindre stigma och att fler vågar ”komma ut”. Jag önskar att alla får den hjälp de behöver och vettiga bemötanden. Jag önskar att alla som ber om hjälp blir tagna på allvar. Jag vill ha respekt, genuina ursäkter och RIOT! Jag vill ha ett samhälle som är till för alla, jobb till de som klarar och vill och vila åt dem som behöver. Jag vill ha långt hår och en kattunge också, men lite realist får man vara.

Vi är många, var fjärde svensk är ett psyko. Tre av fyra har erfarenhet av psykisk ohälsa, genom sig själv, vän eller anhörig. I dag firar vi med ett dubbelinlägg. Ett senare på temat ”Be om hjälp och olika bemötanden” utlovas. Jag tänker dela med mig av tio citat som för evigt etsat sig fast. Ni får gärna fundera på om ni har några. Välkomna att lätta era hjärtan på våran dag.

Fram för större förståelse och bättre bemötanden!

RIOT och KÄRLEK!

Och lite länkar UNT, SR, Expressen, Hjärnkoll,


Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!