God Jul!

Sveriges skevaste gran?

Hoppas ni har en fridfull jul. Bra saker jag brukar tänka på:

  • Man behöver inte sitta hela middagen, det är okej om man behöver gå ifrån när ljudnivån blir för hög eller när benen inte kan vara stilla längre… Sedan jag började med det har våra jular blivit så mycket trevligare. Innan kunde jag ha ångest i veckor över allt jag trodde förväntades av mig. Ofta slutade det i raseriutbrott – gärna mitt under middagen.
  • Hitta en plats dit du kan dra dig undan. Ta med dig ett korsord, en stickning eller en bok. Dit kan du gå när du vill och behöver.
  • Det blir som det blir, det viktigaste är att ha trevligt. Man får spilla, glömma saker och grina – även på julafton.
  • Strunta i pluttinuttiga julfilmer. Öppna inte inredningsmagasin, bilagor eller liknande som ger en skev bild av julafton. Ingen har det så på jul. Fanny och Alexander-jul är precis vad det är – en saga.
  • Blir det en skitjul är det inte hela världen – det är en dag i morgon också. Njut av det du gillar, familjen, ledigheten, tv-programmen, julklapparna, vad det än må vara!

God Jul!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!