Ge en gåva

Fotbollsänka

Heltokigt!

Min stackars blogg har varit borta i cyberspace igen. Och det har hänt saker ska ni veta: Jag är numera fotbollsänka! Det betyder, i mitt fall, att min pojkvän är i Ukraina och tittar på fotboll. Jag är alltså inte tillsammans med en av spelarna i landslaget (även om Martin Olsson är sååå söt!).

Nu har jag fem dagar som jag kan spendera i mitt eget fantastiska sällskap utan kompromisser.

Fri som fågeln gick jag i dag till ett berg med mitt broderi. Sittande på en rutig filt i kvällssolen broderade jag ett E och ett halvt N (det ska stå VÄLKOMMEN). Sen gick jag hem igen och spelade klassisk musik på högsta volym – två låtar. Det blev ostbågar till middag bara för att jag kan och jag tänker inte gå och lägga mig förrän efter tolv.

Som ni ser har jag spårat ur helt, fortsättning följer..

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

10 kommentarer till “Fotbollsänka

 1. Katarina

  Strumpor i olika färger. Olika färger på skosnörena. Kläderna bak och fram. Håret rätt upp som tvillingarna i Jedward.
  Lite idéer sådär bara som ploppade upp. En del kommer från min son. Han gillar att ha strumpor i olika färger. Härligt tycker jag. 🙂
  Kram <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Strumpor i olika färger!
   Det är ett bevis på kreativitet, förmåga att tänka självständigt, ifrågasätta, gå sin egen väg – helt enkelt ett snille! Plus att man blir glad av det, och det är snyggt! Jag tänker definitivt börja med det! Och har man kläderna bak och fram får man ju en helt ny garderob! Önskar jag kunde ha mitt hår sådär, när jag var liten ville jag bli punkare – men det är ju aldrig försent 🙂
   Kram <3

   Svara
 2. Katarina

  Är så härligt här hos dej. 🙂
  Här ses inte avvikande beteende i första hand som ett problem. Utan en tillgång.
  Underbart härligt befriande och spralligt glädjande. 🙂
  Nej det är aldrig försent att bli punkare. Kanske har de nån schysst punkar peruk på Butterick´s http://www.buttericks.se/ som du kan prova.
  Stor kram
  <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Hahaha! Tack för tipset! Den här gillar jag!!
   Visst är det härligt att tänka så! Att avvikande är en tillgång. Jag har, i och med bloggen och er, börjat se på världen med nya glasögon. Och jag tycker det är så roligt att sprida det perspektivet, en värld jag verkligen vill leva i!
   Kramar <3

   Svara
 3. Katarina

  Den var super cool ju. Skulle passa dej perfekt. 🙂
  Jag har också börjat se världen, mej själv och min son på ett annat sätt.
  Ett roligare, positivare, fullt-med-möjligheter-sätt.
  För det mesta ska jag tillägga. För brottas fortfarande med dåligt självförtroende och svårigheter att umgås med andra.
  Men har äntligen hittat vägen jag vill gå på. Är himla skönt.
  Hur går det för dej med din utredning?
  Kram <3

  Svara
 4. Tove Lundin

  Haha! Jag gick förbi en afro-perukbutik och tänkte nästan gå in 🙂
  Yippie att du också har de glasögonen ibland!

  Det finns två Tove, en med och en utan de glasögonen.. Men vi vinner brottningsmatchen Katarina! Mycket hjälper det att jag kan och vågar uttala mina problem. Det får jag hjälp med här, genom igenkänning.. Blir peppad av att du också känner som att du hittat vägen, det är ju faktiskt fullt möjligt! Finns ju massor av människor som gått från noll till hundra. Varför skulle inte det gälla oss! Små, små steg… Vilket också beskriver min utredning. Den är fortfarande igång, ny tid nästa vecka!
  Hur går det för dig med allt?
  Kram <3

  Svara
 5. Katarina

  Afro-peruk. Stencoolt ju. 🙂
  Nu drabbas man nästan av peruk feber. Blir också sugen att testa olika frissor.
  Vi klädde ut oss massor som barn. Mamma hade sparat en del av sina kläder från 60-talet. Helt underbara plagg. Brokiga och färggranna.
  Ska börja kolla på second hand efter roliga hattar, peruker och grejer som min son kan klä ut sej i. Han har vuxit ur sin Hulken dräkt. 🙂
  Ja men så tänker jag också. Andra kan ju så varför skulle inte jag också kunna. Det måste finnas en plats för mej med. Alla är bra på nåt liksom.
  Så skönt att inte ständigt sitta fast i ”dåligt självförtroende och depp-träsket”. Utan känna sej uppåt och se möjligheter ibland också.
  Olika glasögon. Bra beskrivet. Så känns det för mej med.
  Små små steg framåt och uppåt. Vill gärna ha snabbt resultat men inser hela tiden att jag måste låta allt ta sin tid.
  Och min psykoterapeut är toppen. Hon förstår verkligen vad jag menar. Hon är proffsig och har både tålamod och humor. Den perfekta hjärnskrynklaren med andra ord. 🙂
  Härligt att det går framåt för dej med!
  Det hjälper mej massor att gå in här på din blogg. Som du skrev – genom igenkänning. Så skönt att slippa känna sej ensam.
  Kramar
  <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Åh, då måste du kolla Beyond Retro, om du kommer till Stockholm! Finns säkert på nätet ocskå. Jag älskar att klä ut mig. Hoppas din mamma fortfarande har kvar kläderna! Tycker du ska låna dem ibland 🙂 Och när du köper till din son, passa på att ta något till dig själv också! Sånt gör en glad!
   Din psykoterapeut låter toppen! Precis de egenskaperna uppskattar jag också – en människa utan humor vågar man ju inte anförtro sig åt..
   Eftersom jag är en klant missade jag senaste träffen med min utredare, men fick en ny tid utan krusiduller – så fortfarande går jag med dig framåt (heja oss)!
   Kram <3

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.