För mycket av det goda

bild-240Det har varit soligt sista tiden, både ute och inne. För några dagar sen var jag ute på promenad med barnvagnen, solen stod lågt på en molnfri himmel och blänkte i vattnet. I lurarna hade jag klassisk musik, just då spelades en riktig braklåt. Typ can can. En microdels sekund kände jag den där totala känslan av lycka och fulländning. Ni kanske vet, den som kommer ytterst sällan och aldrig stannar längre än att man bara får nosa lite på den i kanten. Men som oftast lämnar kvar en fin stämning inombords.

Den känslan fick jag i alla fall och vet ni vad jag tänkte? Jo, jag tänkte ”Fy, vad slösigt!”, jag var ju ändå på bra humör just i dag och det mesta i livet känns på sin plats för tillfället. Kan inte någon annan, någon som behöver den mer få känslan istället?

Men sen kom jag på det, kanske är det meningen att det ska bli lite slösigt. Kanske är tanken att vi människor ska ha lite i överflöd ibland, för då får vi ork att dela med oss. Och kanske är det som med pengar att vissa bara vill ha och ha, medan andra som inte har så mycket gärna delar med sig om de får lite extra över ibland?

Dessutom är en trevlig skillnad mellan kärlek och pengar att kärlek blir större ju mer man slösar. Så jag tog mina lilla extrados och förbrukade den på en paket-kalender till min pojkvän. (Tyvärr tog den slut redan efter att jag slagit in arton paket, men det gjorde inget).

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!