Evot

Nej, det är inget inredningsmagasin - det är Evots diskho!

Jag råkade städa och blev Evot. Eftersom det blev ett sånt där bra städ – jag slutförde! Samma sak gäller varje gång detta ganska mirakulösa sker, jag transformeras under städningens gång. När jag är klar är jag personlighetsförändrad. En helt ny Tove. Vi kan kalla henne Evot – det är Tove bakochfram. En ganska passande beskrivning.

Evot klampar inte genom lägenheten – hon skrider. Om Evot hittar en penna på golvet går hon inte bara förbi, och tror att pennan flyttar sig själv. Nej, hon lägger den med de andra pennorna. Om Evot får en fläck säger hon “Ojsan”, med mjuk röst. Hon skulle aldrig få för sig att skrika “Skit också!”, som Tove skulle göra.

Evot andas med magen, håller ryggen rak och stressar inte upp sig för saker som hjärnspöken. Hon blir kanske lite lagom irriterad om hon ser en smula, eller damtuss – sånt finns inte hemma hos Evot!

Egentligen är Evot en riktig torrboll. Tur att hennes perfekta fasad snart kraschar (om typ 45 minuter) så Tove får komma fram igen!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!