Ge en gåva

Evot

Nej, det är inget inredningsmagasin - det är Evots diskho!

Jag råkade städa och blev Evot. Eftersom det blev ett sånt där bra städ – jag slutförde! Samma sak gäller varje gång detta ganska mirakulösa sker, jag transformeras under städningens gång. När jag är klar är jag personlighetsförändrad. En helt ny Tove. Vi kan kalla henne Evot – det är Tove bakochfram. En ganska passande beskrivning.

Evot klampar inte genom lägenheten – hon skrider. Om Evot hittar en penna på golvet går hon inte bara förbi, och tror att pennan flyttar sig själv. Nej, hon lägger den med de andra pennorna. Om Evot får en fläck säger hon ”Ojsan”, med mjuk röst. Hon skulle aldrig få för sig att skrika ”Skit också!”, som Tove skulle göra.

Evot andas med magen, håller ryggen rak och stressar inte upp sig för saker som hjärnspöken. Hon blir kanske lite lagom irriterad om hon ser en smula, eller damtuss – sånt finns inte hemma hos Evot!

Egentligen är Evot en riktig torrboll. Tur att hennes perfekta fasad snart kraschar (om typ 45 minuter) så Tove får komma fram igen!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

9 kommentarer till “Evot

 1. Petra

  Ha,ha, underbart Evot! Härlig tankeinspiration! Kan vara skönt att ha en ”Artep” jag antingen kan skylla mina tokigheter på, eller transformeras till om Petra blir för ohanterbar!

  KRAM Artep/Petra

  Svara
 2. Tove Lundin

  Det tycker jag absolut du ska göra, Petra/Arteb 😀
  Sen är det bara att välja vem du vill vara, beroende på situation!
  KRAMAR!

  Svara
 3. "Jessica"

  🙂 lovely när jag får städdille får jag det också ordentligt helst INNAN frukost och då glömmer jag tyvärr bort den och blir ännu mer ”dillig” tills jag kommer på att hmm kaffe kanske inte är så dum idé :-)=

  Svara
 4. Therese

  Hahahahaha ännu en gång får du mig att asgarva framför datorn genom dina klockrena formuleringar. Härligt. Tack för det.

  Kram Therese

  Svara
 5. Emma

  Jag har 4 olika diagnoser. Däribland bipolär sjukdom. Och Det du skrivit här ovan är så fruktansvärt klockrent. Du har verkligen lyckats sätta ord på hur det är.. Jag uppskattar din blogg mkt då jag själv kan ha svårt att uttrycka hur saker känns eller utter sej i min vardag. Så jag har den som ett litet uppslagsverk kan man kanske säga. Jag hänvisa till olika inlägg i din blogg för att beskriva mina egna känslor.

  Svara
  • Tove Lundin

   Hej Emma!
   Jag brukar göra likadant! Ibland hör jag mig citera mig själv, eller någon läsares kommentarer, hos till exempel psykologen. Ofta hänvisar jag till ett inlägg, istället för att förklara. Det händer också att jag glömmer hur det var, sekunden efter känslan – om jag inte skriver ner..
   Jag blir glad av att höra att du får hjälp av bloggen, precis så som jag önskar att det ska vara, och på ett sätt som fungerar även för mig.
   Förresten: När jag ska uttrycka mina känslor verbalt går det alltid åt skogen. Tangentbordet liksom sorterar hjärnan.

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.