Ett tips

Ett tips för alla nördar som bor i, eller har vägarna förbi Stockholm: Liljevalchs har en hemslöjdsutställning som börjar i dag.

Svenska Hemslöjdsföreningens Riksförbund fyller hundra år! Enligt mig är hemslöjd en underskattad konstform. Kanske för att den utförs mest av kvinnor.. Men vad vet jag. Som loppisnörd har jag i alla fall observerat att priserna för linnehandukar, broderade örngott och spets har ökat senaste åren.

Jag tycker det är viktigt att respektera alla timmar kvinnor har lagt ner på hemslöjd, varje litet korsstygn eller virkad gardin är, enligt mig, bland den vackraste konst man kan tänka sig. Eftersom den är skapad med en kvinnas kärlek – något som aldrig ska underskattas.

Jag ägnar mycket tid åt hemslöjd, jag stickar, virkar, syr och broderar. Oftast blir det slarvfel och ilska. Men jag tror det är en bra övning av den del i hjärnan som för mig fungerar lite annorlunda. Korsstygn är lite som matte – fast vackrare.

Min senaste hjärngympa.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!