Ett mirakel

Angenäm lördag, kära läsare! Hoppas ni känner er någorlunda hela i kanterna och att ni har fått skratta senaste tiden (även skadeglädje räknas tycker jag).

Själv sitter jag i sängen i nattlinne och äter knäckebröd, mitt på blanka dan, utan att skämmas. Det är lördag men jag har jobb att göra – då får man! Lite helgkänsla vill man ju ha ändå. Dessutom är det dagen före min födelsedag, då borde man få tänja på gränserna lite. Jag vill i dag berätta om ett litet mirakel som kan komma förändra mitt liv.

Det hela började med att jag tog ett beslut (bara det ett litet mirakel i sig). Beslutet gick ut på att jag får inte bjuda hem folk på middag om jag inte hjälper till (i alla fall lite) med maten. Tro nu inte att jag fått ett så kallat samvete, så är det inte. Det handlar om att jag insåg att jag faktiskt borde lära mig någon gång. Sagt och gjort. Min pojkvän och mamma diskuterade fram och tillbaka, vad kunde vara en lagom uppgift för Tove i ett kök? Det landade, efter mycket om och men vid ”Skära saker som potatis och grönsaker”.

Här fick jag säga stopp och belägg. Är man som jag darrhänt och saknar motorik ska man inte hållas med vassa redskap. Detta gjorde jag klart för viktigpettrarna. Jag råkar gilla mina fingerspetsar. Men då fick mamma sin snilleblixt. Ur ett skåp tog hon fram en orange sak med vev – en potatis-och-annat-hårt-hyvlare! Tror jag det heter.

– Vad är detta, Tove i ett kök! Utbrast min middagsgäst igår och jag spelade lite förvånad öven den konstiga kommentaren.

Det blev moussaka. Kanske den bästa moussakan på denna jord.

– Vi kan ju ha kalas varje dag nu när jag lagar mat, sa jag till pojkvännen i telefon nyss, när jag ringde för att berätta att det blir gäster i kväll igen. Nu gäller det bara att komma på rätter med skivade saker i.

Ett mirakel är vad det är!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

14 kommentarer till “Ett mirakel

 1. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Haha, du är underbar! Tror jag har sett en sån där sak nånstans. Inte i mitt kök tyvärr. Kanske nere i källaren. Är kanske tvungen att gå husrannsakan i källaren. Bläääää!
  Kram!

  Svara
 2. Eva

  Då måste jag säga GRATTIS TOVE på födelsedagen!
  Låter väldigt gott med moussaka, det har jag faktiskt aldrig lagat.
  Jag tror att 2013 blir ett ”Förändringens år” och då måste jag genast poängtera att det syftar till GODA förändringar.
  Vid mina besök i kyrkan sista tiden har jag flera gånger hört denna utsaga om förändringens vindar 2013 nämnas.
  Du har ju redan börjat med bravur i matlagningens värld Tove!
  Och så tänker jag om 2013; att ”allting vilar i min Faders händer, skulle jag som barn väl änglas då” etc. ( ur Lina Sandells psalm, Blott en dag.) Det är något jag övar på varje dag. Ha en fortsatt underbar födelsedag Tove. Önskar dig roliga drömmar:) Kram

  Svara
 3. A

  Med det är ju strålande. Grattis till detta nya trick och såklart, GRATTIS på födelsedagen!!

  Nu har jag (efter ett minimirakel i form av att ha kommit ihåg att hämta en beställd bok på bibblan!!) äntligen läst din bok. Tack för en bra, rolig, insiktsfull och tipsande bok! Min hemläxa efter att ha läst den är att göra mig en kvällsrutinlista, för listor är grejen för mig. De frigör lite utrymme i huvudet som jag gärna använder till roligare saker 🙂
  http://tioradioapparater.blogspot.com/

  Svara
 4. Tove Lundin

  En mandolin måste jag kolla upp – tack för tipset Bauti!

  Bläää för att rota i källaren – men helt klart värt det Marielle 🙂 Kram!

  Tack Eva!
  Jag tror också att det blir förändringens år, till det bättre. Bara att tänka så ger mig hopp. Moussaka är riktigt gott, även om jag gör min på kornfärs, spenat och fetaost. Jag gillar den psalmen och precis som du måste jag öva mig på det. Kanske något att brodera någonstans! Kram

  Tack A! Verkligen ett mirakel, sen gäller det bara att komma ihåg att lämna tillbaka den också – nästan ännu svårare! Lyckades komma ihåg att göra det igår – bara någon vecka för sent.. Tycker min bok ska vara avgiftsfri med tanke på målgruppen 🙂
  Vad glad jag blir att du gillade den, lycka tull med kvällslistan!

  Tack Anna och Cicci!! Kram

  Svara
 5. Micael

  Grattis i efterskott!

  Själv har jag delegerat matlagningen till min dotter. Då blir det i alla fall gott och jag får lagad mat varannan vecka.

  Tyvärr blev diskningen min lott istället 🙁 😉

  Svara
 6. "jessica"

  Härligt 🙂
  Vevmojängen är gingersäkrare än Mandolin somKRÄVER att man kommer ihåg GrönsaksHÅLLAREN…..
  Jag gillar min mandolin MEN inte att diska den 🙁 🙁 🙁

  Svara
 7. Tove Lundin

  Tack Micael! Jag tycker diskning helt klart är värt god mat! Lyllos med en sådan dotter 🙂

  Kanske vore på sin plats att uppfinna en självdiskande mandolin, ”Jessica” 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *