En liten stump om lådor

bild-223I dag vill jag skriva en stump om matlådor och andra lådor. Kära läsare, har ni en fungerande relation med dessa? Det har inte jag.

I denna lilla familj har vi med tiden hittat specialsätt och rutiner som minimerar risken för mina “onödiga” utbrott. Till exempel får min pojkvän lägga in bunkar och kastruller i skåpen eftersom de sväller i diskmaskinen när jag ska göra (alternativt krymper lådorna), han får hemskt gärna sortera strumporna och sköta det mesta här i hemmet som kräver Koncentration och Tålamod.

Hur som helst är matlådor ett återkommande tema här hemma. Förr i tiden var problemet att de försvann spårlöst. Puts väck. Det gick så långt att jag fick ibland ha med mig mosig mat i plastpåsar till jobbet. Men av någon märklig anledning upphörde detta i och med att jag började jobba hemifrån. Nu är problemet det motsatta, de blir bara fler och fler och fler och fler.. Jag kan inte dra mig till minnes att jag någonsin köpt en matlåda, ändå tycks kökslådorna svämma över av dem.

Ingen matlåda är den andre lik, vilket gör så att man måste lägga dem ovanpå varandra. Inte inuti, som jag tror själva idén är. Lägger man tomma lådor ovanpå varandra tar de upp väldigt mycket plats, man behöver typ en kökslåda för cirka fem matlådor och det mesta i lådan är luft. Det hela är extremt opraktiskt. Dessutom, till tio olika matlådor finns tjugo lock – varav inget passar.

Tro mig, jag har försökt att göra något åt situationen. Verkligen! Men jag kommer aldrig längre än att öppna kökslådan så blir jag matt i hela kroppen och måste vila en stund. Sen faller allt i glömska till nästa gång jag öppnar en låda och så börjar det om på nytt. Finns det ingen uppfinnare där ute som kan uppfinna hopfällbara matlådor? Eller varför inte osynliga när vi ändå håller på.

Tips mottages tacksamt!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!