Ge en gåva

En liten stump om lådor

bild-223I dag vill jag skriva en stump om matlådor och andra lådor. Kära läsare, har ni en fungerande relation med dessa? Det har inte jag.

I denna lilla familj har vi med tiden hittat specialsätt och rutiner som minimerar risken för mina ”onödiga” utbrott. Till exempel får min pojkvän lägga in bunkar och kastruller i skåpen eftersom de sväller i diskmaskinen när jag ska göra (alternativt krymper lådorna), han får hemskt gärna sortera strumporna och sköta det mesta här i hemmet som kräver Koncentration och Tålamod.

Hur som helst är matlådor ett återkommande tema här hemma. Förr i tiden var problemet att de försvann spårlöst. Puts väck. Det gick så långt att jag fick ibland ha med mig mosig mat i plastpåsar till jobbet. Men av någon märklig anledning upphörde detta i och med att jag började jobba hemifrån. Nu är problemet det motsatta, de blir bara fler och fler och fler och fler.. Jag kan inte dra mig till minnes att jag någonsin köpt en matlåda, ändå tycks kökslådorna svämma över av dem.

Ingen matlåda är den andre lik, vilket gör så att man måste lägga dem ovanpå varandra. Inte inuti, som jag tror själva idén är. Lägger man tomma lådor ovanpå varandra tar de upp väldigt mycket plats, man behöver typ en kökslåda för cirka fem matlådor och det mesta i lådan är luft. Det hela är extremt opraktiskt. Dessutom, till tio olika matlådor finns tjugo lock – varav inget passar.

Tro mig, jag har försökt att göra något åt situationen. Verkligen! Men jag kommer aldrig längre än att öppna kökslådan så blir jag matt i hela kroppen och måste vila en stund. Sen faller allt i glömska till nästa gång jag öppnar en låda och så börjar det om på nytt. Finns det ingen uppfinnare där ute som kan uppfinna hopfällbara matlådor? Eller varför inte osynliga när vi ändå håller på.

Tips mottages tacksamt!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

11 kommentarer till “En liten stump om lådor

 1. Nora

  Ja jäklar vad jag svär över dito här hemma. Ett tips: kasta! Iaf gamla glass/skaldjursburkar – de håller inte för diskmaskinen o är ofta dom som en spar på sig mest utav (speciellt glassburkarna, hehe).

  Svara
 2. Julia

  Ja matlådorna ja! Jag är en strukturerad person – ändå lyckas jag inte riktigt få bukt med dom, utan väldigt ofta så anfaller dom mig och slår mig i huvudet, typ, när jag öppnar skåpet där dom finns. Kanske är det deras sätt att protestera mot att deras matte inte ägnar dem tillräcklig tid att få den plats de kräver?

  Svara
 3. Tyra

  Våra lådor fösvinner alltid, efeter som att mina föräldrara är skilda så tar jag med en låda från mamma till pappa men sen är den borta. Jävla lådor. Det borde uppfinnas lådor som inte försvinner. Lådor som låter när dom håller på att försvinna.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Bra tips Barbro och Nora – tack! Jag måste ta mig över ”kastaspärren”, gillar därför era argument, bakterier och håller inte i diskmaskin 🙂

  Så är det säkert, Julia! Kanske man skulle ha en liten cermoni för dem med jämna mellanrum så de blev nöjda 🙂

  Men vilken bra idé Tyra! Lådor som låter när de håller på att försvinna (och gärna nycklar, vantar mm på samma gång). Den personen som kommer på det borde få Nobelpris!

  Svara
 5. Karin

  Vi köper bara en sorts matlådor och sparar bara en sorts glasslådor och då har man inte problemet men en massa lådor och inga lock eller bara en massa lock och inga lådor. Har man mer lock än lådor så passar ändå locken… Lycka till!

  Svara
 6. "Jessica"

  hahhahah NÄR var Du och fotade i min matlådelåda? 😀
  shit det är ju helt jävla hopplöst att få ihop dom där…… 🙁

  Svara
 7. Monica Lemner

  Jag bara skrattade mig igenom ditt inlägg på ett mycket igenkännande sätt!!!
  Visst är det märkligt att de bara blir fler och fler…

  Ett tips är att vid vissa tillfällen när det svämmar över, då tar jag ut ALLT, provar mig fram med bunkar och lock, sen sparar jag bara det som är kompletta och slänger resten

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.