En liten historia om gardiner

- Förlåt!

Sitter och jobbar vid mina nytvättade gardiner med dagens första kopp kaffe.

Morgonen började med en stor kaffefläck på den ena gardinen, och eftersom det redan fanns en lika stor, intorkad, på den andra tyckte jag det var läge med en tvätt. Jag har en illusion av att jag är en person som kan ha vita spetsgardiner och annat pluttiplutt, vilket resulterar i en och annan synlig fläck.

För den som är nyfiken på hur man spiller ner en gardin med kaffe kan jag tala om att man bara ställer koppen lite vingligt, nästintill omöjligt, på ett bord nära gardinen, addera en ouppfostrad katt och tada!

När jag hade torkat upp gjorde jag en rörelse á la Tove (hela armen åker upp och ut på ett supersnabbt sätt) som resulterade i att resten av kaffet hamnade på samma nämnda gardin. I samma veva ramlade en lampa, bok och blomma i kaffepölen. Gardin nummer två hade gått ungefär samma öde till mötes förra månaden.

Istället för att trä av gardinerna slet jag av hela stången och släpade den efter mig tills gardinerna var av – de skulle ju ändå tvättas, plus att det var ett bra sätt att avreagera sig på.

De stackars gardinerna blev glömda både i tvättmaskin och torkskåp innan de kom på plats igen.

Men nu är det klart och jag har förtjänat mitt kaffe! Alla sätt är bra utom de dåliga, som jag brukar säga.

Läser en bok om att se på saker från den ljusa sidan och jag har bestämt mig för att försöka: tack virrhjärna och adhd-spasmer för att jag fick dricka gott kaffe vid rena gardiner!

Kolla in vår Facebook-sida!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!