En idé om idéer

Det är på morgonen jag får dem, mina supersmarta idéer. Framåt lunch googlar jag på “klänning till Nobelfesten” och “lyxbilar”. På eftermiddagen börjar verkligheten komma ikapp. Vid sängdags har jag antingen förkastat, eller tröttnat. Morgonen efter är idén borta – för att ha ersatts av en ny, minst lika briljant..

Och såhär håller det på. Ibland får jag en braig idé i veckan, ibland flera om dagen. De flesta har mött verklighetens lysrörsljus och försvunnit lika snabbt som de kom. Men några, ett fåtal – kanske en av hundra – har varit riktigt bra.

Även om jag förkastar så kastar jag inte. Istället spar jag texter, tyger, broderier, lösa tankar och halvdana tavlor. Det är bara att införskaffa stora lådor, märka dem med till exempel “Inspiration” eller “Idéer” och ösa ner sakerna. Samma sak gäller på skrivbordet i datorn. När andan faller på är det bara att ta fram en låda, eller öppna en mapp i datorn, och spinna vidare. Eller sammanfoga.

Det sista gjorde jag nyss. Ett broderi jag inte orkat slutföra, en vit loppis-duk och en virkad spets (som skulle bli något annat) blev en kudde. Så kära läsare, istället för att må dåligt av alla halvdana saker, av känslan av att bara påbörja, aldrig avsluta – lägg undan en stund (om det inte är något megastort såklart) och ta fram senare. Sätt ihop, ta isär och spinn vidare.

För de flesta är det svåraste att komma på en idé och sätta igång – så underskatta aldrig era halvfärdiga idéer!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!