En bra ursäkt förenklar livet

– Vore det inte hemskt gott med kaffe med mjölk i den blåblommiga koppen?

 

För den som ännu inte hittat 1177:s nya temasida om psykisk hälsa är en länk dit här. Den tackar jag som hjärtligast för (även för att jag fått vara med och komma med tips – vilket naturligtvis gör den ännu mer fantastisk).

Annan nyttig information är att Hjälplinjens webbplats har stängt, istället har de sin information här. Efter att ha funderat över frågan vad jag tycker är viktigt i dessa sammanhang var mitt svar tillgänglighet, för som jag skrivit tidigare: Om man känner att man inte orkar längre ska man alltid kontakta någon, till exempel Nationella Hjälplinjen som har öppet alla dagar 13-22, numret dit är 020-22 00 60.

Själv njuter jag just nu av mitt nya liv som filosof. Det var min pojkvän som kom på ordet och jag tycker det stämmer så bra. Dessutom låter det coolt. Med filosof menas att jag inte gör saker utan bara tänker ut dem. Sen förmedlar jag min tanke i form utav ett påstående, “Vad skönt det vore om man öppnade fönstret lite” eller “En macka skulle sitta fint”.

Egentligen är skillnaden mellan latmask och gravid inte så stor, rent utövningsmässigt. Förutom den gigantiska skillnaden att jag plötsligt har en godtagbar ursäkt. Plötsligt är jag i ett tillstånd då nästan allt är okej och normalt. Som att inte klara av soppåsar, matos eller dammsugare. Dessutom är det plötsligt normalt att lipa på öppen plats och säga nej i sista sekund. Att ingen tipsat mig om detta innan!

Innan fungerade det nästan lika bra med diskbråck eller influensan, det finns säkert något för alla. Men i en drömvärld skulle vi ju såklart inte behöva ursäkter när vi var oss själva.

Trevlig söndag!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!