En bra nyhet för alla ljushuvuden

Marilyn vill prova på att vara ett ljushuvud.

 

En bra nyhet får inleda helgen. Enligt tidningen Studentliv pluggar allt fler studenter med funktionsnedsättning vidare. Ökningen är 25 procent de senaste åren! Statistiken visar att dyslexi är vanligast att få stöd för, därefter kognitiva funktionsnedsättningar som adhd. Anledningen tror man är ökad uppmärksamhet. Till exempel informerar man nu om detta på informationsdagar.

Det kändes lite extra skönt i kroppen när jag läste artikeln, både för att fler får hjälp men också för att informationen sprids. Själv hade jag självförtroende som Lotta på Bråkmakargatan: ”Det är så bra med mig för jag kan nog allt”. Det kan jag nog också – men jag orkade inte i längden. Därför hade det varit extra gött om jag fått extrahjälp under min studietid.

Men man kan ju inte spola tillbaka i tiden. Däremot kan jag hjälpa till med att sprida informationen till de som behöver den i dag.

Tveka inte du som funderar på att plugga vidare – kunskap är makt även i sig självt. Eller Nam et ipsa scientia potestas est, för den som vill briljera med latin. Om det så bara blir en termin kommer man långt med erfarenheten, känslan av att våga och klara av och en akademisk vokabulär. Enligt mig ska sånt som funktionsnedsättningar inte få styra viktiga saker som studier.

Men den kanske viktigaste effekten av detta är kanske att vi sprider ut oss i samhället. Hurra för adhd-ingenjörer, chefer och lärare! Hurra för alla oss!

Riot!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!