Ge en gåva

En bra investering

Inga hål!

 

I dag var jag hos tandläkaren och passar på att påminna om detta, nödvändiga ont. Dåliga tänder förknippas med andra tråkiga saker och vice versa, därför är tandläkaren en viktig och bra investering. Man kommer undan med mycket med snygga tänder, orufsigt hår, hela skor och en dyr klänning, som jag brukar säga. Mycket knasighet går att dölja bakom en snygg fasad, ett annat favorituttryck.

Detta är den hemska sanningen, ingenting jag kommit på eller gillar. Men möts man ständigt av konstiga fördomar och diskriminering, av diverse anledningar, måste man vara smart och hitta sina knep om man ändå vill vara med i matchen.

Dessutom mår man inte bättre av tandvärk – tvärt om. Därför delar jag med mig av lite nyttig och viktigt information och uppmuntrar till att boka det där besöket. Här hittar man information om de bidrag som finns att få. Här får man lite råd om sina tänder och här är Folktandvårdens hemsida. Om man har tandläkarskräck kan man läsa lite här.

För den som vill och kan blir det stjärnfall i natt!

Glad Lucia!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

9 kommentarer till “En bra investering

 1. Bauti

  Så sant så sant Tove.
  Jag har varit med frisktandvården sedan det startade. Jag är livrädd om mina tänder. Tandtråd, flor, mjuktandborste, bra tandkräm osv. Allt för att skydda dom små.
  Jag kanske tillhör en av dom få som verkligen gillar att gå till tandläkaren, trots att jag inte längre får något bokmärke.

  http://bautiblubb.blogspot.se/

  Svara
 2. Katarina

  Tandläkaren. Inte kul men nödvändigt ont som du skrev Tove.
  Bet sönder en tand på ett popcorn. Ett som inte puffat upp sej ordentligt.
  Rackarns va obehagligt det var. Både trasiga tanden och tandläkarbesöket. Burr!

  Ja mycket knasighet går att dölja. Har gömt mitt inre alldeles för länge.
  Tänker leva ut knasigheten. Lite i taget, men slut på fasaden.
  Hej jag heter Katarina och jag är bipolär.
  Det gick ju riktigt bra. 🙂
  Kram <3

  Svara
 3. Tove Lundin

  Bra Bauti! Jag fick lära mig att det är superviktigt med tandtråd, jag ska skärpa mig med det! Tycker att vuxna också borde få bokmärken när vi är duktiga. Det kändes så speciellt!

  Fy för sådant, Katarina! Jag ryser när jag tänker på det, tur att det gick att fixa!
  Det tycker jag att du gör helt rätt i! Välkommen i gänget 🙂 Tror det är en bra taktik, lite i taget. Bara så att du ser att det kommer gå bra. Även om man dimper på trista kommentarer är det värt att slippa spela, så tycker jag, och de allra flesta reagerar på ett bra sätt. Och om man är trygg i sig själv får man bättre självförtroende, och med det klarar man stötarna lite bättre. Egentligen är det ju en själv man ska leva med, vad andra tycker är ju struntsamma! Välkommen ut knasigheten, tänk så mycket spännande som kan hända nu 🙂
  Kram <3

  Svara
 4. Micael

  När jag var liten så lagade de allt som verkade vara ett hål. Oavsett hur stort/litet hålet var så borrade de upp hela tanden och fyllde på med amalgam. Det blev bara ett tunt lager tand kvar. Det är inte snyggt plus att tänderna inte håller så länge och man får vara vääääldigt försiktig när man tuggar på hårda saker. Man blir ju inte direkt gladare av det 🙁 Gillar inte att gå till tandläkaren idag.

  Svara
  • Tove Lundin

   Fy så jobbigt! Tur att man slipper amalgam i dag, jag hade bara lite sådant men det har trillat ur och blivit utbytt. Det finns som tur är tandläkare som är specialiserade på de som tycker det är obehagligt.

   Svara
 5. Eva

  Ja, det var ju en anledning att glädjas; inga hål!
  Jag var sämre, 3 stycken uschlingar. Trots min elektriska borste…och tandtråd. Är det åldern eller? Får man aldrig svar på, lika bra det. Efter en attack av magsjuka är jag glad att vara så pass OK att en kopp te med skorpor smakar toppen! Skön kväll:)

  Svara
 6. Tove Lundin

  Fy för tre hål! Men tur att du hittade dem. Det låter jobbigt med magsjuka, jag har skonats från det i flera år. Men jag minns känslan när te och skorpor började smaka riktigt gott igen. Hoppas du är återställd nu! Kram

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.