Det där med klockan

Hoppas min mycket pedagogiska bild kan vara till hjälp

Kära läsare, i dag ska vi ställa om klockan! Eftersom detta kan vara lite komplicerat för somliga av oss, både att komma ihåg dagen och åt vilket håll, tänker jag förklara saken på ett mycket pedagogiskt sätt.

Vi ska alltså ställa tillbaka klockan. Är man viktigpetter gör man det klockan tre på natten till i dag, men om man glömmer är det okej. Huvudsaken är att man gör det någon gång i dag. Annars kan det uppstå diverse komplikationer och missförstånd de närmsta dagarna (egen erfarenhet).

Hur ska man då komma ihåg om klockan ska fram eller tillbaka? Jag har tre, enligt mig, mycket smarta sätt att tänka på. Dela gärna med er av era!

1. Man tänker att sommaren är det roliga. Där man vill vara. Alltså drar man klockan mot sommaren hela tiden. På våren framåt och på hösten bakåt. Detta funkar kanske bara om man, som jag, ser året som en slags ring.

2. Man tänker att på våren kommer flyttfåglarna tillbaka, sen tänker man tvärtemot – alltså ställa fram klockan. Sen på hösten tänker man “i våras kom flyttfåglarna tillbaka, då tänkte jag tvärtemot och ställde fram klockan – alltså ska jag ställa tillbaka den nu”.

3. På våren kommer björnen fram ur sitt ide. Då ställer man fram klockan. På vintern går den tillbaka i sitt ide – då ställer man tillbaka.

Nu blev jag trött i huvudet av allt tänkande. Tur att man har en timme extra i dag. Eller hur var det nu?

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!