Det där med klockan

Hoppas min mycket pedagogiska bild kan vara till hjälp

Kära läsare, i dag ska vi ställa om klockan! Eftersom detta kan vara lite komplicerat för somliga av oss, både att komma ihåg dagen och åt vilket håll, tänker jag förklara saken på ett mycket pedagogiskt sätt.

Vi ska alltså ställa tillbaka klockan. Är man viktigpetter gör man det klockan tre på natten till i dag, men om man glömmer är det okej. Huvudsaken är att man gör det någon gång i dag. Annars kan det uppstå diverse komplikationer och missförstånd de närmsta dagarna (egen erfarenhet).

Hur ska man då komma ihåg om klockan ska fram eller tillbaka? Jag har tre, enligt mig, mycket smarta sätt att tänka på. Dela gärna med er av era!

1. Man tänker att sommaren är det roliga. Där man vill vara. Alltså drar man klockan mot sommaren hela tiden. På våren framåt och på hösten bakåt. Detta funkar kanske bara om man, som jag, ser året som en slags ring.

2. Man tänker att på våren kommer flyttfåglarna tillbaka, sen tänker man tvärtemot – alltså ställa fram klockan. Sen på hösten tänker man ”i våras kom flyttfåglarna tillbaka, då tänkte jag tvärtemot och ställde fram klockan – alltså ska jag ställa tillbaka den nu”.

3. På våren kommer björnen fram ur sitt ide. Då ställer man fram klockan. På vintern går den tillbaka i sitt ide – då ställer man tillbaka.

Nu blev jag trött i huvudet av allt tänkande. Tur att man har en timme extra i dag. Eller hur var det nu?

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

12 kommentarer till “Det där med klockan

 1. Martin

  Hej Tove, Jag tycker din blogg är grymt bra! tack! Alternativ 3 tycker jag verkar sunt och mysigt!

  Jag är lite i sittsen innan ADHD-Diagnosen. Alltså i kö! kö är inget som någon vill vara i och jag har varit i den kön över ett år nu. Så jag bestämde mig för att ta mig i kragen och ringa media. Dom nappade och gjorde ett inslag! En mycket märklig känsla.. 😀
  http://www.tv4play.se/program/nyheterna-skaraborg?video_id=2234591

  Svara
 2. Tove Lundin

  Hej Martin!
  Tack 🙂 Vad kul att du hittat ett alternativ som fungerar för dig!

  Vad cool du är!! Jag tycker att du är så himla modig. Du hjälper så många andra genom att belysa detta. Bra att de ställde de ansvariga mot väggen. Gillar att de inte hade något svar på frågan eftersom de förmodligen aldrig fått den.. 🙂
  Tack!

  Svara
 3. linda

  Numera behöver man knappt tänka på det, de flesta mobiler och datorer ställer om sig själva.
  Men som hjälp så har min chef lärt mig,
  man ställer fram utemöblerna när sommaren är på g och man ställer tillbaka dem till vintern.
  himlans smart

  Svara
 4. Göran Bylund

  Åh så spännande med en blogg om just adhd/bipolär. Håller på att utreda mig själv för add nu och att läsa om andra som har liknande problem är spännande. Skulle vara kul om man fick kontakt med dig via facebook, om du nu har det. Maila mig gärna om du vill skapa nya vänner. Mvh Göran

  Svara
 5. Tove Lundin

  Tack för smarta tips, Petra, Linda och Bauti! Jag gillar dem och längtar tills utemöblerna och grillen åker fram igen 🙂
  Hej Göran! Välkommen hit!
  Om du har Facebook får du gärna gå med i vår Facebookgrupp, hjärngänget! HÄR är en länk dit.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *