Corona

Tänkte göra en lista över allt tråkigt som drabbat mig av ett litet, litet levande otyg som nu regerar hela världen. Men vid närmare eftertanke ska jag göra tvärtom. Kan jag hitta något positivt?

Jag har fått mera tid att läsa

Jag, som lever ensam med pension har pengar över eftersom jag inte konsumerar något mer än det nödvändiga. Inga shoppingturer.

Mycket behöver göras. Det såg jag före pandemin också, men gjorde ingenting åt det. Nu är dagarna långa och rensning av skåp och garderober riktigt roligt . I en pärm hittade jag fyrtiotvå brev som jag skrev till Mamma  under ett ensamt år. Nu är de överförda till datorn och uppfriskande läsning. Det ser riktigt trevligt ut när jag öppnar garderobsdörren. Dessutom vet jag vad jag har på hyllorna. Mina grannar har det som jag och vi piggar upp varandra med träff i trapphuset. Servering efter humör och tid på dagen. Inte visste jag att de var så trevliga och så hjälpsamma.  Och nya ord, som har varit glömda länge, använder jag nu: Pandemi, Folkhälsomyndigheten, Karantän, IVA, IVO.  Jag har lärt mig något i alla fall. Tro inte att jag gillar dagens situation, men jag anstränger mig för att inte bara tänka på verkligheten. Det går kanske inte så bra hela dagen, hela tiden, men en liten stund. Och det är vackert så.

Relaterat innehåll

Herdis Molinders blogg

Sensommaren

Sensommarvärmen dröjer sig kvar, solen värmer fortfarande och lockar till kaffe eller annat utomhus på...

Herdis Molinders blogg

Att bli gammal

Några tecken på att du måste inse att du är gammal. På gott och ont...

Herdis Molinders blogg

Fråga föräldrarna

Varför lyssnade jag inte när Mamma berättade? Varför frågade jag inte Pappa? Nu är det...

Hitta mer innehåll om: