Bli av med några kilon!

Kära läsare, går ni precis som jag och bär på några kilos övervikt så här efter jul? Då har jag ett hett tips. Jag har utvecklat en supermetod som får kilon att rasa. Självklart menar jag inte kilon på kroppen, de är så söta – utan de själsliga.

Metoden låter lika enkel som den är svår. Man ska göra en sak som ligger ogjord. Typ handtvätta ett plagg eller ringa ett samtal. Men obs, varning, hallå – inte mer än en sak behöver man göra. Vi får inte gå till överdrift och bränna ut oss.

Är det måhända så att det känns tungt någonstans inuti kan det mycket väl vara övervikt i samvetet. Ofta är det inte lika illa som det känns. När jag tar mig samman och bestämmer mig för att använda min metod kan det handla om tre småsaker. Fast de kändes som tusen. Därför är ett tips att skriva en lista. Den kan typ se ut så här:

Ring och avboka läkartiden.

Svara på mejl.

Ta upp glödlamporna från källaren.

När listan är gjord väljer man en sak. Sen gör man saken. Efter får man fira med typ pannkaka och glass, man känner sig ändå lätt som en fjäder! Orkar man gör man en till, annars väntar man till dagen efter.

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!