Ge en gåva

Bli av med några kilon!

Kära läsare, går ni precis som jag och bär på några kilos övervikt så här efter jul? Då har jag ett hett tips. Jag har utvecklat en supermetod som får kilon att rasa. Självklart menar jag inte kilon på kroppen, de är så söta – utan de själsliga.

Metoden låter lika enkel som den är svår. Man ska göra en sak som ligger ogjord. Typ handtvätta ett plagg eller ringa ett samtal. Men obs, varning, hallå – inte mer än en sak behöver man göra. Vi får inte gå till överdrift och bränna ut oss.

Är det måhända så att det känns tungt någonstans inuti kan det mycket väl vara övervikt i samvetet. Ofta är det inte lika illa som det känns. När jag tar mig samman och bestämmer mig för att använda min metod kan det handla om tre småsaker. Fast de kändes som tusen. Därför är ett tips att skriva en lista. Den kan typ se ut så här:

Ring och avboka läkartiden.

Svara på mejl.

Ta upp glödlamporna från källaren.

När listan är gjord väljer man en sak. Sen gör man saken. Efter får man fira med typ pannkaka och glass, man känner sig ändå lätt som en fjäder! Orkar man gör man en till, annars väntar man till dagen efter.

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

15 kommentarer till “Bli av med några kilon!

 1. Katarina

  Min komma igång ångest. Blankett som skulle fyllas i med bilagor dessutom.
  Ångest över att komma igång. Ångest att bli försenad. Ångest över att göra fel osv osv.
  Nu är det fixat. Ingen stor sak. Gick fort. Men i skallen var det stort som ett berg.
  Har ätit pannkakor. Det var mumsigt.
  Kram <3

  Svara
 2. Louise

  Superfiffigt! När man ser sakerna sådär en och en, och inte som den där stora gråa dunderklumpen i sitt inre, så tre dom sig ju inte fullt så oöverkommliga. Att tex sätta igång en maskin med tvätt är ju faktiskt ganska enkelt fixat, särskilt om man får pannkakor efteråt! 🙂
  Frågan är ju bara hur man tar sig för att skriva den där listan?! 😉
  När jag sitter där med ett antal kilos övervikt i bagaget får jag hjärnsläpp och glömmer bort alla de där strategierna. Kanske borde jag skriva en lista över strategier i någon liten bok, som jag kan ta fram när det kniper?
  Frågan är ju då bara vart jag har lagt boken…?!
  Jag tror jag går direkt på pannkakorna istället! 😉

  Svara
 3. Tove Lundin

  Lycka till Bauti!

  Så sant, det är framförallt gott, Lilla H 🙂

  Blankett med bilagor låter som en stor sak, Katarina! Eller, i alla fall ångesten som kommer därtill. Härligt att du fixade den! Och att du fick pannkakor 🙂 Kram<3

  Det har du rätt i, Louise! Hur tar man sig för att skriva listan? Har man någon tillgänglig kanske den kan hjälpa. Då behöver man "bara" formulera sakerna med munnen. Jag har några sådana böcker (kanske tre olika påbörjade), men var de är kan man ju fråga sig… Kör på pannkakan direkt så kanske inspirationen kommer av bara farten 🙂

  Svara
 4. Micael

  Jag får ångest inför samtalen med FK. Jag är tvungen att ladda ganska länge för att det ska bli av.

  Louise, jag håller med, varför försvinner strategierna när man behöver dem som bäst 🙁

  Svara
 5. Misety Loves Co. ett grovt nako

  Jag tänkte,borde man inte kunna porta folk som bevisligen hänger på våra sidor för att begå brott,& väljer oss,
  med mer vilja än tålamodig. Det ärtamejtusan
  ”diskriminerande särbehandling”

  Svara
 6. Petra

  Hej finaste Tove!

  Fint förslag! Jag är verkligen ”för” dessa listor och att sen bocka av för det ger en harmonisk känsla av struktur i vardagskaoset! 🙂 <3

  KRAM/ Petra du vet vem <3

  Svara
 7. Webbredaktionen

  Hej Misety Loves Co.
  Vi vill att alla ska känna sig välkomna att skriva i kommentarsfälten här på Vårdguiden och försöker att hålla dem så öppna som möjligt. Men, självklart raderar vi kommentarer som bryter mot svensk lag eller andra av våra villkor. Kommentarsvillkoren finns på http://www.vardguiden.se/kommentarsvillkor.

  Om du anser att en kommentar bryter mot våra villkor kan du anmäla den till redaktionen genom att klicka på utropstecknet längst upp till höger bredvid kommentaren. Då tittar vi lite extra på den kommentaren för att se om den eventuellt bryter mot villkoren.

  /Linda, webbredaktör på Vårdguiden.

  Svara
 8. Tove Lundin

  Det är tuffare än många tror att behöva ladda så, Micael!

  Linda – vad glad jag blir att läsa!! Inte blir det kanske sämre av att ljuset börjar komma tillbaka även utomhus. Nu hoppas jag att det fortsätter åt rätt håll!

  Hej finPetra!
  Ja, visst blir det en skön känsla! Hoppas allt är bra med dig och att du har massa roliga saker på din lista att bocka av! Kram <3

  Svara
 9. Petra

  Hejhopp Tove!

  Bra med mig tack <3 Har faktiskt sett till att ha många roliga saker att bocka av på listan mellan varven av måsten. Fin balans! KRAM

  Svara
 10. Marie svensson

  Hej Tove!
  Måste först skriva,att din blogg är så bra 🙂
  Känner igen mig i så mycket av det du skriver. Jag har själv en sjukdom som gjort att jag många gånger gömt mig utan att orka ta tag i saker och mig själv.
  Du är så stark Tove,som vågar vara så öppen om din vardag och dina bekymmer.
  Du får lilla mig att bli starkare och gå med rakare rygg!

  Tipset om listan ska jag allt prova,kommer kanske bli jobbigt men oerhört skönt då det är gjort!!!
  Kramar/Marie

  Svara
 11. Elisabet

  Hej!

  Jag gillar din blogg, och dina tankegångar kring ”övervikt i samvetet” Bra tips som jag ska ta till mig. En annan sak om varför jag ”halkat” in på din blogg. Jag ska bli utredd för min läkare tror jag har något som heter Bipolär sjukdom, får veta mer om detta på torsdag.

  / Bettan

  Svara
  • Tove Lundin

   Hej Marie!
   Tack för din snälla kommentar!
   Lycka till med listan! Det är superjobbigt men helt klart värt det,, även om det bara blir en ”liten” sak.
   Kramar

   Hej Elisabet!
   Tack!
   Jag fick min diagnos bipolär sjukdom 2008. Det finns massor av info här på vårdguiden, men om det är något du undrar och inte hittar är du alltid välkommen att fråga mig!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.