Bakofram

Mat?

Vad tror ni om det här? Istället för att unna sig saker när det går bra och straffa sig när det går dåligt – gör man tvärt om! Så här skulle det kunna gå till:

Låt oss säga att jag ska på ett viktigt möte. Men jag får sådan ångest att jag inte kommer iväg. Min normala reaktion här är att sitta stilla på soffan tills det blir kväll. På inga villkor får jag sätta mig bekvämt tillrätta eller slå på tv:n, jag får inte ens tända lamporna. Nu ska jag minsann skylla mig själv.

Med den nya metoden ska jag alltså istället sätta på mig mjukisbyxor och se en bra film. Kanske lyxa till det med godis!

Eller när jag får en låsning i mataffären. Istället för att skälla ut mig efter noter får jag välja det godaste jag kan komma på. Just denna dag hade jag ingen inspiration, så är det med den saken. Pannkaka med glass är också mat. Blir det så mycket låsning att jag inte kommer iväg till affären – då beställer jag pizza!

De dagar när saker går som på räls passar man på att äta nyttigt och betala räkningar. Då är man ju ändå i farten. Varför ska man unna sig saker då? Hur brukar ni göra?

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!