Arg!

Solstråle.

Jag är arg. Och jag kan inte sluta. För det första renoverar vi (min pojkvän) sovrummet, och det låter. Min trogne, observante läsare kanske uppmärksammat att vi (min pojkvän) renoverade sovrummet även i november -2011. Det stämmer. Vi renoverar alltså inte igen. Det är samma fast nu gör vi klart, så kan man säga.

Sen kliar det på två punkter. Ryggen och på lillfingret. Nu när jag skriver om det kliar det i hårbotten och i sidan också. Dessutom kliar och skaver det inuti, i vanlig ordning. Varje ljud, varje kli skav och knöl för mig att vilja slänga något i marken. Hårt.

Mest arg är jag för att jag är så arg. För att jag inte kan få bort det arga, hur mycket jag än försöker.

– Varför låter du så mycket!? skrek jag på min stackars pojkvän.

– Förlåt, svarade han skamset.

– Mäh, det är ju inte ditt fel heller att jag är arg, fattar du väll! skrek jag tillbaka. Tätt följt av ett:

– Jag är så arrrrrrrrrrrrg!!

Nu hade mitt arg-skav fyllts på med lite dåligtsamvetes-knöl också. Jag provade istället lite ”Medveten närvaro”. Detta resulterade i lite frustrations-kli som topping.

Jag önskar jag hade receptet mot kli, skav och knöl – men det har jag inte.. Däremot kan jag tipsa om sommarpratare Jenny Jägerfeld. Hon har en ganska sund inställning till det där med att förhålla sig till sina känslor.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

9 kommentarer till “Arg!

 1. Sara Liljekvist

  Tack för att du förgyller våran vardag. Denna bloggen/kontakt med internet är det enda vi får ha under arbetstid.

  Svara
 2. Tove Lundin

  Tack Petra, och tack för fint inlägg i din fina blogg 🙂

  Tack Sara för att du berättade det! Blir kanske lite som att förena nytta med nöje.. Bra chef (fast lite sträng) 🙂

  Svara
 3. Sn-igel-Emma

  Hej Tove!
  Jag tar mig också friheten att tjyvkika på din blogg på jobbet. Du skriver så bra och ger mig, som brukar räknas som en allmänt normalstörd individ, en så bra och inlevelsefull inblick i hur det kan vara att ha psykisk hälsa av o-sorten. Själv kanske jag mer lider av psykisk e-hälsa? Och så måste jag ju hålla koll på att alla artnamn blir rätt… /Med vänliga hälsningar Emma Skogssnigel, normalstörd kanske kryddad med lite lite Aspberger.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Hej Emma Skogssnigel!
  Tack, vad glad jag blir 🙂 Jag tycker det är en mycket trevlig egenskap att hålla rätt på artnamn. Sådant inger respekt, tycker jag. Själv har jag precis köpt en naturbok, nu ska jag lusläsa i helgen – ser verkligen fram emot det!! Vad skönt att höra att även normalstörda och personer med psykisk e-hälsa vill läsa här!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *