Alla Fjärtars dag

Blomster

I dag är det Alla Fjärtars dag. I alla fall om man frågade mig och min kompis under studenttiden. Det var i bästa fall en Jävla Skitdag med alla pluttignuttiga par som satt på Restaurant och såg varandra djupt i ögonen. Vi brukade dela på en flaska vin och vara tjuriga för att ingen ville ha oss.

Nu är jag en vuxen person med vuxna normer och traditioner. ”Grattis på Alla Fjärtars dag” skrev jag därför till samme vän. Hon är också stor nu med en egen liten familj och allt, men hon svarade att jag också skulle ha en fin Fjärtars dag.

Egentligen skulle jag och min pojkvän gå på fin Restaurant som vanligt folk. Men eftersom sällskapet behövde veta i typ januari om vi skulle med blev det inge. Jag har allvarlig allergi mot att planera och man vill ju inte tillbringa Alla Fjärtars dag på någon akutmottagning.

Dessutom kunde jag ju inte veta om det fanns någon kompis som kände sig ensam just i dag. Här hemma har vi ju kärlek alla dagar, så då borde man väl umgås med de som behöver lite extra just i dag – inte sitta och glo på varandra på någon töntig Restaurant.

I vanlig ordning när jag varken kan säga bu eller bä blir det något mittemellan. Jag fick en bukett blommor från coop med ett litet hjärta i. Som tack ska jag inte slänga en enda sak i golvet på hela kvällen.

Glad Alla Fjärtars dag!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!