Alla Fjärtars dag

Blomster

I dag är det Alla Fjärtars dag. I alla fall om man frågade mig och min kompis under studenttiden. Det var i bästa fall en Jävla Skitdag med alla pluttignuttiga par som satt på Restaurant och såg varandra djupt i ögonen. Vi brukade dela på en flaska vin och vara tjuriga för att ingen ville ha oss.

Nu är jag en vuxen person med vuxna normer och traditioner. ”Grattis på Alla Fjärtars dag” skrev jag därför till samme vän. Hon är också stor nu med en egen liten familj och allt, men hon svarade att jag också skulle ha en fin Fjärtars dag.

Egentligen skulle jag och min pojkvän gå på fin Restaurant som vanligt folk. Men eftersom sällskapet behövde veta i typ januari om vi skulle med blev det inge. Jag har allvarlig allergi mot att planera och man vill ju inte tillbringa Alla Fjärtars dag på någon akutmottagning.

Dessutom kunde jag ju inte veta om det fanns någon kompis som kände sig ensam just i dag. Här hemma har vi ju kärlek alla dagar, så då borde man väl umgås med de som behöver lite extra just i dag – inte sitta och glo på varandra på någon töntig Restaurant.

I vanlig ordning när jag varken kan säga bu eller bä blir det något mittemellan. Jag fick en bukett blommor från coop med ett litet hjärta i. Som tack ska jag inte slänga en enda sak i golvet på hela kvällen.

Glad Alla Fjärtars dag!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

12 kommentarer till “Alla Fjärtars dag

 1. Katarina

  Var så grymt låg igår. Flöt ut som en våt fläck på golvet och allt självförtroende rann ner genom parketten.
  Känns bättre idag men är helt slut. Alla urladdningar tar massor med energi.
  Helt underbart att kolla in här och läsa om alla fjärtars dag! Så härligt att lägga av ett asgarv. 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Jag vet hur det känns! Det händer med jämna mellanrum att man ligger där som en våt fläck och undrar om man någonsin kommer bli hel igen. Och det blir man ju alltid, lite starkare för varje gång (även om man är ett vrak de närmsta dagarna och måste pyssla om sig extra noga, typ med gott te, oljor och Knasen). Och ett och annat asgarv 😀

   Svara
 2. Barbro

  Jag är lite våt fläck idag men torkar upp mig meden trasa och åker till jobbet. Det blir kanske bättre.
  Alla järsans dag (som min son trodde det hette när han var 5 år) är så konstlat. Jag är singel och glad att jag är det just en sån dag för jag har inga förväntningar. Mina vänner som är i förhållanden har höga förväntningar och är nästan alltid missnöjda dagen efter för att de inte blivit uppvaktade som de hoppats…så himla dumt!
  Kram och kärlek på er…oavsett dag <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Hahaha! (förlåt Barbro – jag förstår allvaret) men vilken underbart målande beskrivning! Man ligger där helt utspilld, så torkar man i nästa sekund upp sig med en gammal trasa och sätter sig på bussen med en tidning, eller liknande och ser rätt normal ut..

   Hej Karin! Vad kul att du hittat hit, här får man gärna lägga av ett asgarv, gärna högt och helst i otid 🙂

   Härligt Katarina att höra! Jag har själv laddat med oljan, älskar ditt tips om att smörja där ångesten sitter!

   Och kram och kärlek till er alla, Stort grattis i efterskott på Alla Fjärtars dag och alla andra dagar <3

   Svara
 3. Karin

  Håller med Katarina, å vad skönt att läsa din blogg och lägga av ett asgarv!! För nog är det lite töntigt att vi ska ”manifestera” vår kärlek så mycket utåt! Va fasen, jag tycker det är alla 365 dagar som räknas, också de dåliga dagarna. Det är det som är äkta kärlek! Så jag kommer efter detta att tänka på den 14 feb som den töntiga alla fjärtars dag:D Tack för en bra blogg!
  Karin

  Svara
 4. Katarina

  Tänker ofta att jag ska bojkotta alla såna där dagar där nån annan bestämt att vi ska uppföra oss på ett visst sätt.
  Som mor och fars dag tex. Varför egentligen?
  Är fullt tillräckligt med alla måsten, som födelsedagar, jul, påsk och midsommar.
  Jag blir inte lyckligare om min son kommer med blomma varje mors dag för att han tror han måste.
  Nej lägg ner och ta bort alla namnsdagar i samma veva. Också urlöjligt och jobbigt.
  Mycket roligare att helt spontant ge bort nåt än att köpa grejer med ”måste-piskan” vinandes över huvudet. 🙂
  Håller med dej Karin. Undrar också varför kärleken ska manifesteras så mycket utåt.
  Detsamma till dej Barbro! <3
  Precis Tove. Idag blir det både Te, lavendelolja och Knasen. Och asgarv. 🙂

  Svara
 5. Barbro

  Helt ok att skratta, har alltid bjudit på mig själv. En av mina styrkor och överlevnadsstrategier.
  Jag har sååå många frågor till dig och ni andra som känner som vi…vet inte vart jag ska börja. Skulle helst vilja att vi ses och bara babblar…men det funkar förstås inte…men jag törstar så efter likasinnade…får liksom inte nog av att känna igen mig i era berättelser.

  Svara
 6. Katarina

  Men det är ju det som är så himla härligt med att kika in här – kan säga saker som ´smörja där ångesten sitter´ och nån förstår.
  Grejer som ingen förstått förut fattar helt plötsligt folk här.
  Och det här att kunna växla mellan blaj och skoj till allvar och djupaste ångest är värt massor.
  Inte många i ”världen utanför” som hänger med i såna snabba och vida svängar.
  Så skönt att inte behöva dämpa sej och oroligt fundera på om man uppfattas som knäpp.
  Känner som du Barbro. Längtar också efter att träffa likasinnade. Men behöver samtidigt vara kvar i min lilla bubbla ett tag till.
  Men vem vet, längre fram i tiden kanske. 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Vad jag håller med er Barbro och Katarina! Aldrig trodde jag att det skulle bli såhär när jag började blogga för några månader sen. Att se hur allt fler hittar hit, ställer frågor, svarar och framförallt känner igen sig, förstår och formulerar! Precis som du säger Barbro, det finns så mycket frågor – och ännu fler braiga svar! Och alla kompletterar varandra så fint. Och eftersom man inte behöver dämpa sig här tänker jag få lite hybris och säga att det här kommer nog bli Sveriges – nej världens (kanske universums) största gemenskap 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *