Ge en gåva

Din gåva kan
rädda liv

Vi har nog alla träffat på det bottenlösa mörker vi hamnar i när livet är som tuffast. Ett mörker som vi oftast behöver stöd och hjälp för att ta oss ur. Våra volontärer stödjer, reflekterar och skänker hopp till tusentals personer varje år. Det är samtal som räddar liv. Ge en gåva till Mind.

Frågor och svar om att ge till Mind

 • Avsnittsavdelare

 • Hur mycket vill du ge?
 • Läs om hur vi behandlar dina personuppgifter.

 • Avsnittsavdelare

 • Avsnittsavdelare

 • Avsnittsavdelare

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Skänk en gåva till Mind

Det är 1500 personer som tar sitt liv varje år. 100 000 personer genomför självmordsförsök. 500 000 personer har självmordstankar. Det vill vi ändra på. Men vi kan inte göra det själva. Vi behöver dig och din gåva.

Din gåva till Mind används till vårt arbete med att förebygga psykisk ohälsa och att förhindra självmord. Vi investerar dina gåvor där de bäst behövs i vår kunskapsspridning och i våra stödverksamheter. Våra ändamål:

 • Självmordslinjen
 • Äldrelinjen
 • Föräldralinjen
 • Mind Forum
 • Sprida kunskap om psykisk hälsa och ohälsa
 • Påverka och bilda opinion i samhällsfrågor för att främja psykisk hälsa

Andra sätt att ge

Swisha

Swisha din gåva till 900 85 33.

Starta en egen insamling

Starta en egen insamling för att hylla någon nära.

Plusgiro

Sätt in din gåva på plusgiro 900853-3.

Senaste insamlingarna

Berättelser från våra stödsökande

Berättelser från stödsökande

#MeToo - Berättelser som inte kommer fram

De senaste dagarna har ett stort antal kvinnor trätt fram under hashtaggen #metoo och berättat om sina erfarenheter av sexuella trakasserier. Men...
Berättelser från stödsökande

”Detta är min sista chans. Annars tar jag mitt liv”

Hur kommer det sig att du hörde av dig till självmordslinjen? Jag hade under en lång tid mått otroligt dåligt psykiskt. Jag...

Detta genomförde vi under 2019 tack vare våra givare

32 000

samtal till Självmordslinjen

4 140

samtal i Äldrelinjen

1 290

samtal i Föräldralinjen

Frågor och svar om att ge gåvor till Mind

Jag har fler frågor, vart kan jag vända mig?
Har du frågor? Mejla [email protected] eller ring 08-34 70 65. Du är alltid varmt välkommen att höra av dig.
Kan ni redovisa hur mycket av gåvorna som går till ändamålet?
Ja, vi kontrolleras av Svensk insamlingskontroll. Det innebär att minst 75 % av alla gåvor måste gå till ändamålen (våra ändamål är kunskapsspridning, opinion, medmänskligt stöd i form av våra stödverksamheter) och högst 25 % får gå till insamlings- och administrationskostnader. Våra mest aktuella resultat kan du hitta på Svensk insamlingskontrolls hemsida.
Från vem och vilka tar Mind emot gåvor.
Vi tar emot gåvor från privatpersoner, företag, stiftelser samt stat, kommun och landsting. Vi är oerhört tacksamma för de gåvor vi får och nekar sällan gåvor. Men i vissa fall tackar vi nej, och det är när en gåva strider mot vår insamlingspolicy (och i sin tur vår värdegrund).
Vilka står bakom Mind?
Vi är en ideell förening och en oberoende aktör i kampen mot psykisk ohälsa. Vi är religiöst och politiskt obundna. Du kan läsa mer om vilka vi är på vår sida Vi är Mind.
Vad gör ni konkret med de gåvor ni får in?
De fördelas där de bäst behövs, vilket kan variera under året. Kort sammanfattat går dina gåvor till våra ändamål kunskapsspridning, opinionsbildning och medmänskligt stöd (Självmordslinjen, Äldretelefonen, Föräldratelefonen och Mind Forum). En liten del av din gåva går även till insamlings- och administrationskostnader, vilket är nödvändigt för att vi alls ska kunna samla in gåvor. Du kan läsa mer om hur vi fördelar dina gåvor på sidan Dina gåvor går fram.  

Samarbeten för etisk och säker gåvoinsamling