Ge en gåva

Bli volontär i Äldrelinjen

Som volontär i Minds Äldrelinje bidrar du till att äldre får stöd i svåra och kanske livsavgörande situationer.

Tack för fantastisk respons och intresse för att bli gästvolontär!

Nu tar vi hand om alla ansökningar vi fått in. I nuläget söker vi inga fler volontärer till Äldrelinjen, men vi  behöver fortfarande fler volontärer till Självmordslinjen. Det går bra att  anmäla sig till digitala infoträffar här.

I dessa oroliga tider behöver vi bli fler som tar emot samtal från människor i kris eller som upplever ensamhet. Har du erfarenhet av att arbeta med samtal kan du vara med och tillfälligt förstärka Äldrelinjen. Som volontär erbjuder du medmänskligt stöd som kan lindra ångest, oro och ensamhet.

Du behöver ha möjlighet att lägga minst 2×3 timmar i veckan för att ta emot samtal i ditt hem under den närmsta tiden. Det du behöver är en plats där du kan vara ostörd, en telefon och en dator. Äldrelinjen är öppen 8-19 på vardagar och 10-16 på helger. Arbetet är ideellt men du får erfarenhet och kunskap, och du får möjlighet att stödja äldre personer i en utsatt situation. Du erbjuds stöd och handledning samt kontinuerlig fortbildning på distans, och har kontakt med personal och erfarna volontärer på Mind. Du kommer genomgå en rekryteringsprocess via telefon samt att du får en kortare digital utbildning innan du börjar.

Att vara gästvolontär är en tillfällig insats och du binder därmed inte upp dig som framtida volontär.

Ett medmänskligt samtal kan göra hela skillnaden!

Har du frågor kring uppdraget kan du mejla [email protected]

Om Äldrelinjen

Minds stödlinje Äldrelinjen 020-22 22 33 har funnits sedan 2012 och är till för äldre som längtar efter någon att prata med.

Läs mer om Äldrelinjen

Vad samtalen handlar om

Ett samtal kan på ett avgörande sätt lindra ångest, trösta och ge nya perspektiv.

Ibland kan det handla om frågor om var man kan vända sig för att få mer och professionell hjälp och då är det bra att få tydlig och rätt hänvisning vidare.

Andra gånger handlar det mer om att bara få någon att tala med när ensamheten blir för svår.

Ditt åtagande som ordinarie volontär

Telefonen är öppen alla vardagar 8-19 och helger 10-16. Som volontär arbetar du två pass per månad, 2,5 timmar per gång.

Arbetet är ideellt men du får erfarenhet och kunskap. Du erbjuds stöd och handledning samt kontinuerlig fortbildning.

Våra lokaler ligger centralt i Stockholm, på Karlavägen 108.