Varje samtal räknas – ett initiativ för ett medmänskligare samhälle

Under hela maj månad lyfter Mind tillsammans med samarbetspartners samtalet mellan människor som motkraft till psykisk ohälsa. Vi kallar initiativet för Varje samtal räknas och uppmuntrar människor att se, lyssna och prata med varandra. En liten insats som kan göra väldigt stor skillnad för det psykiska välbefinnandet.

Genom att dela vår kampanj i ditt nätverk kan vi bli fler som engagerar sig för att minska psykiskt lidande och självmord. Alla insatser är viktiga för att vi ska kunna fortsätta finnas där och ge stöd till alla som behöver någon som lyssnar och finns där.

Vad du kan göra

 • Visa ditt stöd för alla som kämpar med psykisk ohälsa, bär Minds pratbubbla. Pratbubblan finns att beställa här.
 • Dela ditt engagemang! Använd gärna en egen bild där du bär pratbubblan.
 • Prata med dem du känner om vårt arbete, vår kampanj och inte minst om hur de mår.

Förslag på inläggstext

Jag stödjer Minds arbete för alla som kämpar med psykisk ohälsa.

Just nu pågår kampanjen Varje samtal räknas. Ett initiativ från Mind som under hela maj lyfter samtalets livsviktiga kraft för att motverka psykisk ohälsa och förebygga självmord. Tillsammans med Mind uppmuntrar jag er att se, lyssna och prata med varandra. En liten insats som kan göra väldigt stor skillnad för det psykiska välbefinnandet.

Du kan också visa ditt stöd för alla som kämpar med psykisk ohälsa genom att köpa Minds pratbubbla. Pengarna gör att Mind kan fortsätta ta emot samtal i sina stödlinjer – Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen – för människor som behöver stöd när livet känns tungt.

Gå till mind.se/varjesamtalraknas för att läsa mer om hur just du kan vara med och bidra 🧡

Bra att tänka på

 • Tagga oss:
  @organisationen_mind (Instagram)
  @OrganisationenMind (Facebook)
  @organisationen.mind (TikTok)
 • Använd #varjesamtalräknas
 • Länka till kampanjsidan https://mind.se/varjesamtalraknas i din story
 • Dela gärna Minds inlägg där vi lyfter fram alla aspekter av samtal – allt från hur du stöttar någon som mår dåligt till hur du förvandlar kallprat till varmprat.