Vi utökar Självmordslinjen ännu mer - vill du vara med? – Mind
Ge en gåva

Vi utökar Självmordslinjen ännu mer – vill du vara med?

Självmordslinjen riktar sig till människor som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord. Under 2020 tog vi emot 57 969 samtal, men många fler försöker komma fram. Vill du vara med och skapa möjligheter för fler viktiga samtal, genom att hjälpa oss att förstärka Självmordslinjen?

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi är en icke-vinstdrivande organisation som ägs av våra medlemmar. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar cirka 900 volontärer. Vi är cirka 45 anställda som sitter i lokaler i Garnisonen, samt i våra lokalavdelningar i Malmö, Halmstad, Göteborg och Umeå.

Ingen ska behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv ensam. Allt vi gör handlar i slutändan om en enda sak. Att ge människor kraft att leva. Läs gärna mer på www.mind.se

Om tjänsten som nattpersonal

Som nattpersonal svarar du i Självmordslinjens telefon och chatt, samtalen handlar om självmordstankar, ensamhet och psykisk ohälsa relaterat till den stödsökandes livssituation.

Du finns dessutom som stöd för volontärerna under passen. Under de nätter som du är nattpersonal kommer du att vara ensam anställd, för att tillsammans med volontärer ta emot stödsökande. Nattpassen sker online med volontärer från hela landet, din kontakt med volontärerna sker via en internchatt samt över Zoom.

Utöver det medverkar du i möten kring verksamheten – både med Team Stockholm och i Mind i stort. Ditt team består av nattpersonal, volontärsamordnare, utbildare och verksamhetsledare. Tillsammans med ditt team är du delaktig i att utveckla verksamheten.

Vi erbjuder dig en bra utbildning där du kommer att kunna bidra till att fler ska kunna få stöd när livet känns som tyngst. Arbetet är stimulerande med möjlighet att ge människor stöd i livets olika kriser.

Anställningsform

Samtliga tjänster är en visstidsanställning på 1,5 år på 35%. Arbetstiderna är i huvudsak mellan 23-07 både vardagar och helger. Inom tjänstegraden ingår även viss tid för möten och handledning på dagtid. Tillsättning av tjänsterna sker löpande.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har någon form av utbildning relaterad till ämnet psykisk ohälsa. Kunskap om suicidprevention är meriterande. Du bör även ha erfarenhet av att möta människor i kris genom stödjande samtal.

Du får gärna ha erfarenhet från ideell verksamhet, planering och samordning. I rollen som nattpersonal ska du trivas i ett omväxlande arbete och kunna hantera skiftande prioriteringar i arbetsuppgifter. Erfarenhet från telefonstöd, chattsystem, planering.

Vi vill att du känner dig trygg med datorer och teknik.

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta i team. Du bör vara tålmodig, reflekterande, målinriktad och strukturerad, med god empatisk förmåga. Vi ser även att du har förmågan att genom ett lyssnade vara närvarande i en annan människas liv.

Sista ansökningsdag:

Vi kommer att titta på ansökningarna löpande. Senast 7 oktober.

Tillträde:

Så snart som möjligt.

Kontaktperson:

Elena Luckey, Verksamhetsledare Självmordslinjen Stockholm, [email protected]

Skicka ditt CV (eller länk till LinkedIn) samt personligt brev till [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan!