Webbansvarig

Brinner du för webb och har en stor nyfikenhet och förståelse för den digitala användarupplevelsen? Vill du dessutom verka i ett framåtriktat team som arbetar för ökad synlighet och digital utveckling i syfte att främja psykiskt välbefinnande i samhället? Som webbansvarig blir du helhetsansvarig för att strukturera, underhålla och utveckla Minds webbplats och säkerställa stabila och attraktiva digitala miljöer. En dynamisk roll där du får möjlighet att bidra i vårt arbete för ett bättre samhälle.

Om Mind

Mind är en ideell organisation som arbetar för att främja psykiskt välbefinnande. Organisationen har funnits sedan 1931 och har de senaste åren växt kraftigt i storlek och omsättning. Mind förebygger psykisk ohälsa och självmord genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion. Vi ger röst åt människor med psykiska besvär och psykiatriska tillstånd genom vårt påverkansarbete för att bryta stigma och diskriminering. Vi strävar efter ett tankeledarskap inom vårt område och drivs av våra ledord mod, respekt och tillit. I våra stödlinjer Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen arbetar cirka 700 volontärer ideellt. Minds verksamhet är organiserat i fyra team; Kunskap & utveckling, Engagemang, Stöd och Ekonomi med cirka 50 anställda. Omsättningen förra året var cirka 60 mkr.

 

I ditt uppdrag ingår att:

 • Tillsammans med våra leverantörer/samarbetspartners säkerställa att vi har en plattform som hålls uppdaterad och har god säkerhet.
 • Vara budgetansvarig för webben kopplat till förvaltning, support och vidareutveckling.
 • Analysera webbens olika delar och sammanställa insikter från webbstatistik och HotJar samt initiera förbättringar utifrån detta.
 • Hantera utvecklingsplanen och projektleda små och stora utvecklingsprojekt för webbplatsen utifrån organisationens strategiska mål samt våra användares behov.
 • Samarbeta med webbyrån och vara en skicklig beställare.
 • Samla in behov kring webben från t.ex. webbredaktörer och andra delar av organisationen.
 • Vid behov sätta upp surveys för att inhämta besökarnas input samt planera/facilitera användartester ihop med webbyrån.
 • Rådge webbredaktörer i struktur och UX-frågor samt agera support för frågor kring WordPress.
 • Kavla upp ärmarna och själv bygga sidor i WordPress om så behövs.
 • Samordna Minds arbete kring GDPR (GDPR-ansvariga finns i de olika teamen).
 • Rapportera till chefen för Kommunikation och insamling.

Den vi söker:

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom exempelvis webb/system/digital marknadsföring eller motsvarande samt några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du är tekniskt bevandrad och har kompetens inom SEO, webbanalys, HTML samt WordPress. Du har erfarenhet av att driva webbutvecklingsprojekt och samarbetar bra med kollegor på olika nivåer. Med fördel har du arbetat i en idéburen eller annan närliggande organisation som drivs utifrån en tydlig värdegrund.

Som person ser vi framför oss att du stimuleras av att arbeta med såväl förvaltning som utveckling. Du är bra på att samverka både internt och externt och ger gärna service till andra. Du tar ägandeskap över ditt arbete, får saker att hända och arbetar strukturerat.

Vi erbjuder:

Mind är en arbetsplats som präglas av våra ledord mod, respekt och tillit. Som arbetsgivare leder vi genom ett tillitsbaserat och inkluderande ledarskap som aktivt bjuder in till lärande, innovation, öppenhet och engagemang. Vi erbjuder kompetensutveckling, målstyrd arbetstid och en arbetsplats med människan i centrum. Vårt kontor finns centralt beläget i trevliga lokaler i Garnisonen på Karlavägen. Det finns stor förståelse för värdet av ett flexibelt arbetsliv och anställda som mår bra. Vi vill att Mind ska spegla samhället i stort och ser mångfald som en styrka och självklarhet. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Ansökan:

Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev om varför du ska bli Minds webbansvarig via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då urval sker löpande, dock senast den 3 april. Eventuella frågor besvaras gärna av Signeras konsulter Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90 eller Sofia Jansson, tel. 073-539 64 51.

Ansök här!