Ge en gåva

Vi söker ekonomiansvarig

Vi söker en ekonomiansvarig till vårt växande team på Minds kansli. Du kommer ansvara för Minds ekonomiarbete och kommer att sköta det löpande arbetet med bokföring, uppföljning, rapportering och analys samt utveckla relevanta ekonomiprocesser och rutiner.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. fakturering, bokslut och årsredovisning. Du sköter all uppföljning av vår ekonomi och tar fram rapportunderlag för ekonomiresultat, budget samt prognos samt är kontaktperson till banken. Du bistår också Generalsekreterare i rapportering inom organisationen och till styrelsen.

Du följer upp våra öronmärkta medel och sköter den ekonomiska återrapporteringen till våra bidragsgivare samt ansvarar för att rapportera till våra olika kontrollinstanser, bl.a. Svensk insamlingskontroll. Du kommer att sitta i Minds ledningsgrupp och fungera som stöd till projektledarna i sitt budgetansvar.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med 6 månaders provanställning. Du kommer att sitta på vårt kansli vid Mariatorget i Stockholm.

Dina kvalifikationer

• Ha en eftergymnasial utbildning i ekonomi
• Ha minst fem års erfarenhet från en ekonomifunktion
• Ha erfarenhet av ekonomiansvar, budget och prognosarbete
• Ha utmärkta kunskaper i bokföring och Excel
• Ha erfarenhet av att arbeta i olika affärssystem (vi har Fortnox) och BI-verktyg
• Det är meriterande om du har arbetat i ideell sektor och har god förståelse för att arbeta i en insamlingsorganisation samt rapportering av 90-konto.

Dina egenskaper

Du trivs i en analytisk roll och tycker om att arbeta tillsammans uppnå framgång. Du är pedagogisk och strukturerad och trivs och drivs av att arbeta i en organisation med ett gott syfte. Du är noggrann och intresserad av utveckling.

Om Mind som arbetsgivare

Vi är 14 anställda som arbetar på Minds kansli vid Mariatorget i Stockholm. Det är även här vi har vårt största svararcentrum för Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum samt våra utbildningslokaler.

Mind har kollektivavtal via Idea – Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och Tjänstemannaförbundet Unionen. Du har tillgång till en timmes friskvård i veckan samt 3000 kr i friskvård om året. Alla anställda har 30 dagar semester och avtal om målstyrd arbetstid.

I din roll som ekonomiansvarig rapporterar du till vår generalsekreterare.

Så här ansöker du

Skicka ditt CV samt personligt brev till jobb@mind.se. Sista ansökningsdag är den 26 augusti.

Kontaktperson: vid frågor, kontakta till Karin Schulz, generalsekreterare, via e-post karin.schulz@mind.se, helst under vecka 27, 31 eller 34 (pga. semestrar).