Suicidpreventiva dagen 10 september

Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen, en dag som lanserats av Världshälsoorganisationen WHO för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan. Med anledning av detta arrangerar Mind ett flertal aktiviteter och evenemang runt om i landet.

 

Stockholm

Tillsammans med Folkhälsomyndigheten, NASP, SPES och Suicide Zero arrangerar Mind ett seminarium under temat Att vilja leva länge – suicidprevention med fokus på psykiskt välbefinnande sent i livet.

Tid: 13.00-16.30
Plats: Hilton Slussen
Anmälan görs här.  

Vi bjuder in till en releasefest för Liria Ortiz nya bok ”Motiverande, mänskliga samtal” som hon har skrivit tillsammans med oss i Mind. Samtal kan rädda liv.

Tid: 17.30-19.00
Plats: Mind, Karlavägen 108, plan 5
Ingen anmälan behövs

 

Umeå

Lars Jacobsson, överläkare och professor vid Umeå universitet, föreläser om äldres psykiska hälsa och berättar om de psykiska problem målgruppen ofta drabbas av.

Tid: 16.00-17.00
Plats: Umeå folkets hus
Ingen anmälan behövs

Tillsammans med Svenska kyrkan i Umeå bjuder vi in till en minnesstund med ljuständning.

Tid: 18.00
Plats: Umeå Stadskyrka
Ingen anmälan behövs

 

Göteborg

Tillsammans med SPIV, SPES, Kyrkans jourtjänst, Sensus studieförbund, Göteborgs Domkyrkoförsamling och Sjukhuskyrkan arrangerar Mind en kväll med musik, samtal och ljusceremoni.

Tid: 17.30-19.30
Plats: Göteborgs domkyrka
Ingen anmälan behövs

 

Halmstad

Vi bjuder in till öppet hus för de som är nyfikna på hur det är att vara volontär i Självmordslinjen. Kom och mingla med de som redan är volontärer.

Tid: 14.00-18.00
Plats: Mind, Köpmangatan 4
Ingen anmälan behövs