Självmordslinjen riktar sig till människor som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord. Vill du vara med och bidra till att fler kommer fram och får ett stödjande samtal genom att förstärka Självmordslinjen?
Om Minds verksamhet
Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv.
Vi driver idag fyra stödverksamheter och kommer under året starta upp en femte. I dagsläget har vi Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen, Livslinjen och det anonyma diskussionsforumet Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar ca 850 volontärer runt om i landet med samtal över telefon och chatt. Vi är drygt 50 anställda som arbetar på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad och Umeå. I teamet kring stödlinjerna arbetar i dag två verksamhetsledare och 14 volontärsamordnare, nattpersonal och utbildare.
Ingen ska behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv ensam. Allt vi gör handlar i slutändan om en enda sak. Att ge människor kraft att leva. Läs gärna mer på www.mind.se
Om tjänsten som nattpersonal
Som nattpersonal tar du emot samtal i Självmordslinjens telefon och chatt, ibland tillsammans med arvoderade volontärer. Samtalen handlar om självmordstankar, ensamhet och psykisk ohälsa relaterat till den stödsökandes livssituation. Du bemannar passen tillsammans med volontärer vilket innebär att du som personal även är ett stöd för dem. Nattpassen sker online och du kan ta dem hemifrån. Utöver det medverkar du i möten kring verksamheten – både med teamnatt och i Mind i stort. Tillsammans med team är du delaktig i att driva och påverka Minds verksamhet på natten. Arbetet är stimulerande med möjlighet att ge människor stöd i livets olika kriser.
Anställningsform:
Tjänsten är visstidsanställning på minst 35 % med möjlighet till förlängning. Arbetstiderna är i huvudsak mellan 22.00-06.00 både vardagar och helger. Inom tjänstegraden ingår även viss tid för möten och handledning på dagtid. En 35% tjänst innebär ca 6 nätter i månaden.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en lämplig utbildning relaterad till att möta människor i kris, samtal och psykisk ohälsa. Kunskap om suicidprevention och erfarenhet av stödjande samtal är meriterande.
Du får gärna ha erfarenhet från ideell verksamhet. I rollen som nattpersonal ska du trivas i ett omväxlande arbete och kunna hantera skiftande prioriteringar i arbetsuppgifter. Erfarenhet från telefonstöd, chattsystem, planering är en fördel. Det är en förutsättning att du känner dig trygg med att använda dator och teknik.
Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta i team. Du bör vara tålmodig, reflekterande, målinriktad och strukturerad, med god empatisk förmåga. Vi ser även att du har förmågan att lyssna empatiskt, visa respekt och inge trygghet i ett samtal.
Sista ansökningsdag:
Vi kommer att titta på ansökningarna löpande. Senast den 24 mars ska ansökan vara inskickad. Tillträde så snart som möjligt. CV med personligt brev skickas till [email protected]