Ge en gåva

Mind söker insamlingsansvarig

Vill du vara med och arbeta för psykisk hälsa? Vill du bidra till att Mind kan bedriva sin verksamhet ännu bättre? Är du en resultatinriktad insamlare? Då är du den person vi söker!

Om oss

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa, och som har funnits sedan 1931 som har växt i storlek och omsättning de senaste åren.  Vi förebygger psykisk ohälsa och självmord genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar ca 800 volontärer ideellt.

Vi sprider därutöver kunskap, främst på digitala plattformar, och ger ut tidningen Mind samt skickar ut ett nyhetsbrev via e-post. Vi är också en röst för de som drabbas av psykiska besvär och sjukdomar i förhållande till beslutsfattare för att bidra till att de får det bemötande och det stöd som de behöver.

Mind är medlemmar Giva Sverige och följer deras kvalitetskod samt är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll.

Vi kan erbjuda en utmanande och utvecklande tjänst, i ett litet och engagerat team. Här får du möjlighet att använda din erfarenhet för att skapa något nytt samt genomföra dina idéer “från ax till limpa”. Vi står för mod och nytänk  och använder vår kreativitet för att få störst genomslag. Vårt kontor ligger i trevliga lokaler i Garnisonen på Karlavägen 108.

Om tjänsten

Som insamlingsansvarig ska du operativt delta i arbetet med att öka intäkterna från privatgivare samt till viss del företagsgivare, genom att rekrytera, engagera och bygga lojalitet. Du behöver ha god insikt i vilka aktiviteter och prioriteringar som krävs för att skapa resultat samtidigt som du är van att arbeta kostnadseffektivt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Planera, genomföra och följa upp insamlingskampanjer mot målgruppen privatpersoner.
 • Ansvara för utveckling av vårt CRM-system, från Salesforce.
 • Arbeta fram ett lojalitetsprogram som skapar och vårdar långsiktiga givarrelationer.
 • Omvärldsbevakning samt kunskapsspridning internt.
 • Samarbeta med vår givarservice.

Du har:

 • Flera års erfarenhet av insamling från privatpersoner, gärna med fokus på regelbundet givande eller motsvarande. Har du dessutom arbetat med företagsgivare är det meriterande.
 • God kännedom om målgruppsanalys samt segmentering och anpassning av kommunikation för att öka engagemang och respons.
 • Vana av insamling via DR, TM och F2F.
 • Gedigen erfarenhet av att arbeta i databaser / CRM-verktyg.
 • God kommunikativ förmåga i tal och skrift.
 • Eget driv och god initiativförmåga för att få så stor effekt som möjligt av insamlingsaktiviteterna

Tjänsten är heltid och tillsvidareanställning. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträdesdatum enligt överenskommelse.

Ansökan med CV och personligt brev skickas in snarast, intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsprocessen, skicka ansökan till [email protected].