Ge en gåva

Mind söker Ekonomiansvarig

Vi söker en ekonomiansvarig till Minds kansli som kan ansvara för ekonomiarbetet och sköta det löpande arbetet med uppföljning, rapportering och analys samt utveckla relevanta ekonomiprocesser och rutiner.

Din roll

Du kommer ha ett övergripande ansvar för verksamhetsplanering och policys samt delta i flertalet processer för att avlasta generalsekreteraren samt leda det övergripande, administrativa arbetet.

Du ansvarar för budget och prognos samt att redovisningen stämmer och är i enlighet med lagar och regler. Du är ett stöd till alla budgetansvariga i verksamheten och har kontakt med våra revisorer samt banken.

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. månads- och årsbokslut samt årsredovisning. Du sköter all uppföljning av vår ekonomi och tar fram rapportunderlag av ekonomiresultat inom organisationen, till generalsekreterare och till styrelsen.

Du följer upp våra öronmärkta medel och sköter den ekonomiska återrapporteringen till våra bidragsgivare samt ansvarar för att rapportera till våra olika kontrollinstanser, bl.a. Svensk insamlingskontroll och FRII.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med 6 månaders provanställning.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning i ekonomi, gärna civilekonom
  • Minst fem års erfarenhet från en ekonomifunktion
  • Erfarenhet av ekonomiansvar, budget och prognosarbete
  • Erfarenhet av ideell verksamhet och projektredovisning (detta är ett måste)
  • Utmärkta kunskaper i bokföring och avancerade kunskaper i Excel
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av olika ekonomisystem, affärssystem samt systembyten (vi använder Fortnox).

Dina egenskaper

Du trivs i en analytisk roll och tycker om att arbeta tillsammans för att uppnå framgång. Du är pedagogisk och strukturerad och trivs och drivs av att arbeta i en organisation med ett gott syfte. Du är noggrann och strukturerad med intresse för utveckling.
Som person är du lugn och trygg och trivs med att arbeta självständigt.

Om Mind som arbetsgivare

Vi är 22 anställda som arbetar på Mind inom riksorganisationen samt i våra lokalavdelningar (vi har lokalavdelningar i Göteborg, Halmstad, Malmö, Stockholm och Umeå). Din roll tillhör riksorganisationen Minds kansli som har kontor i centrala Stockholm (vi flyttar under hösten 2019 och adressen meddelas så fort detta är klart).

Mind har kollektivavtal via Idea – Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och Tjänstemannaförbundet Unionen. Du har tillgång till en timmes friskvård i veckan samt 3000 kr i friskvård om året. Alla anställda har 30 dagar semester och avtal om målstyrd arbetstid.

I din roll som ekonomiansvarig rapporterar du till vår generalsekreterare.

Så här ansöker du

Skicka ditt CV samt personligt brev till jobb@mind.se. Sista ansökningsdag är den 1 juni.

Kontaktperson: vid frågor hör av dig till Karin Schulz, Generalsekreterare, via e-post karin.schulz@mind.se.

Kort om Mind

Mind arbetar för psykisk hälsa. Vårt uppdrag är att förebygga psykisk ohälsa och självmord genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion. Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar c:a 400 volontärer ideellt.

Vi anordnar därutöver seminarier och utbildningar med olika teman, ger ut tidningen Mind samt ett nyhetsbrev via e-post.

Mind är en ideell förening som funnits sedan 1931. Vi är medlemmar i FRII och följer deras kvalitetskod samt är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll. Mind finansieras med hjälp av gåvor och bidrag.