Ge en gåva

Mind och Pieta House arrangerar Darkness Into Light i Uppsala

Den 11 maj kommer hundratusentals människor världen över att samlas för att promenera från nattens mörker mot dagens ljus. Detta för att bidra till en global kamp mot självskadebeteende och självmord.

Marschen är tänkt att symbolisera den resa som faktiskt är möjlig för den som drabbas av psykisk ohälsa. Att det är möjligt att må bättre med hjälp av bra stöd och vård. Målet med eventet är att få igång diskussionen kring betydelsen av psykisk hälsa och välmående.

2018 genomfördes Darkness Into Light på 180 platser runt om i världen. Drygt två miljoner deltagare gick mer än sammanlagt en miljon kilometer. Årets marsch i Uppsala blir den första i Sverige.

Darkness Into Light arrangeras i Sverige av Pieta House tillsammans med föreningen Mind. Båda vill bidra till ökad medvetenhet och stöd till personer som drabbats av psykisk ohälsa.

Promenaden börjar i Stadsträdgården (Café Gula Villan) och fortsätter 5 km runt parken med målgång på samma plats som starten. Registreringen är nu öppen på www.darknessintolight.ie/event/uppsala

Alla intäkter går till arbetet med att förebygga självmord och främja psykisk hälsa.

En minnesvägg kommer att finnas på plats den 11 maj där du har möjlighet att sätta upp en bild på någon som du har förlorat i självmord.

Vi hoppas att så många som möjligt kommer att promenera med oss lördagen den 11 maj.